Kako na zdravlje utječu masnoće, sol i šećer?

Autor: Požega Portal

ČAGLIN – Inicijativu za održavanje Radionice o zdravoj prehrani rado su prihvatili nastavnici u Osnovnoj školi Stjepana Radića Čaglin u kojoj su učenike razredne nastave posjetili Nives Lovrić, direktorica tvrtke Grbić d.o.o. i poznata nutrionistica Andreja Drkulec.

Učenici su kroz radionicu i predavanje pobliže upoznati kako na zdravlje utječu masnoće, sol i šećer, a doznali su i koje su bolesti kao uzrok u slučaju prekomjernog unošenja istih u organizam.

Kako bi se učenici što bolje bili upoznati sa njima interesantnom temom oni su bili podijeljeni u četiri grupe s različitim zadacima i eksperimentima. Prva grupa je pomoću balona prikazala djelovanje hrane na krvne žile, druga grupa mjerila je žlicom koliko su šećera pojeli protekli dan, dok je treća grupa proučavala masti i koje sve bolesti uzrokuje nepravilna prehrana. Četvrta je grupa imala je radionicu o soli, za što je također bilo zanimljivih pitanja na koje je trebalo odgovoriti.

Učenici su uz pomoć učiteljica Željke Peić, Ivane Razumović, Gordane Ereiz i Marine Kovačević te pripravnice Ane Legac i asistenta Ivana uspješno odradili zadatak. Nakon radionica, svaka grupa je prezentirala svoj rad drugim grupama.

Kroz zanimljive radionice učenici su postali svjesniji onoga što jedu i što bi trebali promijeniti kako bi se hranili pravilno i postali zdraviji.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: