Tko Požežanima potapa zadnju lađu koja je došla u luku hrvatske metropole?

Autor: D.K.

Most i HDZ ilustracijaPOŽEGA – Gotovo da je bilo izvjesno da će Požežani imati svog predstavnika u izvršnoj vlasti što se gledajući na sve izborne rezultate u kraćem proteklom vremenu već trebalo i dogoditi prema svemu sudeći, nakon jučerašnjeg javnog istupa i govora potpredsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a, do toga najvjerojatnije neće doći. Potopljena je i ona zadnja lađa koja je plovila i došla na sama vrata hrvatske metropole.

S pravom su se sinoć tijekom večeri mnogi pitali da li je Požega dio Hrvatske i da li su ovdje svi nesposobni da ne mogu preuzeti dio odgovornosti niti na jednom od visoko pozicioniranih mjesta u novoj izvršnoj vlasti. O svemu smo tome, možda i jednini, kao lokalni medij pisali navodeći brojne razloge da Požeština i Požežani zalužuju imati svog čovjeka na nekom od visokopozicioniranih mjesta u nekom od ministarstava. Koliko se može vidjeti nema ništa niti od jednog zamjeničkog ili pomoćničkog mjesta, a koliko se može vidjeti niti ministarskog iako je bilo veoma izvjesno, opravdano i zasluženo da bi ministrom branitelja mogao postati aktualni požeško-slavonski župan, general u mirovini, Alojz Tomašević.

Neki građani Požege svjesno potkopavaju i potkopavali su pojedine kandidate koji su bili u kombinacijama za neka visoka izvršna mjesta u današnjoj Vladi RH izmišljajući razno razne afere, iste preuveličavajući, bez dovoljno, a moglo bi se reći i nikakvih argumenata.

Možemo samo konstatirati žalosnu činjenicu, a to da je požeški kraj i ovoga puta po ne znamo koji put ostao zaboravljen od onih koje nije trebalo napustiti pamćenje jer gdje se i na kojim mjestima danas nalaze oni koji su odgovorni, koji odlučuju i kadroviraju baš ti su na viskom dužnostima i danas sjede u udobnim foteljama uz visoka i sigurna primanja. Zaboravili su sve one glasove u požeškim krajevima koje su dobili i koji su bili prevaga, a za sve to zalagali su se i “gazili” po asfaltu, blatu obilazeći svoje sugrađane od kućnog praga do kućnog praga uvjeravajući ih kome treba dati glas da nam bude bolje. Možda će nam i biti bolje, ali bez “naših” ljudi na vrhu i izvršnoj vlasti, u to će bilo tko jako teško povjerovati.

Na kraju ovog teksta teško je barem još jednom ne pokušati opravdati izvjesnog kandidata za ministra branitelja, aktualnog požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića jer ako on svojim dosadašnjom vojnom i političkom karijerom ne zaslužuje visoko mjesto u izvršnoj vlasti, slobodno se možemo pitati, a tko to onda zaslužuje? Nije to bilo tako davno kada su bili izbori za Kutjevo i Čaglin, u kojim su mjestima u velikoj mjeri tamošnji stanovnici davali glasove mladim ljudima i povjerili im svoje glasove jer su imali povjerenja baš u Alojza Tomaševića koji je i tada, a i danas stoji iza njih.

Ipak kako stvari danas stoje ostaje činjenica da je požeški kraj imao samo jednu osobu u izvršnoj vlasti i to prim.mr.sc. Marijana Cesarika, koji je bio zamjenik ministra zdravlja. Koja će biti slijedeća osoba da se upiše da je sjedila na sjednicama Vlade u Banskim dvorima teško je predvidjeti.

/Foto: Ilustracija, net.hr/

Više iz kategorije