Više od stotinu hodočasnika iz Požeške biskupije otputovalo i stiglo u Svetu zemlju (foto)

Autor: Požega Portal

12705706_10207386119164229_1383531663558782980_nPOŽEGA – Požeška biskupija organizirala je u godini Izvanrednog jubileja milosrđa  svoje treće hodočašće u Svetu zemlju. Više od stotinu hodočasnika među kojima i dvadeset svećenika predvođeni požeškim biskupom msgr.dr. Antunom Škvorčevićem jučer se zaputilo u Svetu zemlju gdje će boraviti do 23. veljače kojom će prigodom pohoditi najznačajnija mjesta povezana s Božjom objavom, napose ona mjesta na kojima je živio i kroz koja je prolazio Isus Krist, utjelovljeni Božji Sin.

Hodočašće počinje u Nazaretu, a završava u Jeruzalemu. Prva tri dana (16.-18. veljače) hodočasnici će boraviti u Nazaretu, odakle će pohađati sveta mjesta i druge lokalitete u Galileji: gora Karmel, bazilika Navještenja, crkva sv. Josipa, Gospin izvor i brdo Strmoglavljenja u Nazaretu, brdo Tabor, Cezareja Filipova, Genezaretsko jezero, Kafarnaum, brdo Blaženstava.

Ostalih pet dana (19.-23. veljače) hodočasnici će boraviti u  Betlehemu, i odande pohađati sveta mjesta u Judeji i okolici: rijeka Jordan, Mrtvo more, Kumran, Jerihon, Judejska pustinja, Ain Karim, pastirsko polje, crkve i drugi lokaliteti u Betlehemu i Jeruzalemu u kojem će vrhunac biti križni put na Via Dolorosa i euharistijsko slavlje u bazilici sv. Groba.

Svima želimo ugodan boravak i sretan povratak svojim domovima i najmilijima te neka u svojim srcima donesu mira i milosrđa u svoje domove u ovom korizmenom vremenu.

/Izvor i foto: Požeška biskupija, Lj.K. i M.M./

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: