Šampionska titula za najbolji švargl Mariju Horvatu iz Požege (foto galerija)

Autor: D.K.

GRABARJE – Na ovogodišnjoj 4. po redu “Švarglijadi” u Grabarju svoje delicije na ocjenjivanje donijelo je njih 19 od kojih je ona, prema ocjeni stručnog povjerenstva, ponajbolja bila Marija Horvata iz Požege, koji je prvi puta odnio šampionsku titulu. Prema ocjeni posjetitelja najbolje je ocijenjen švargl Željka Begovića iz Drškovaca koji redovito dolazi na ovakvu i slične manifestacije.

Švarglijadi, koju organizira KUD „Poljadija“ i tjednik Kronika Požeško-slavonska odazvali su se i uzorke donijeli proizvođači iz Požeške kotline kojima su se pridružili njihove kolege iz Osječko-baranjske i Brodsko-posavske županije.

Svi sudionici su dobili zaslužena priznanja, zlatna, srebrena ili brončana ovisno o broju dobivenih bodova, a onim najboljima predsjednik KUD-a Poljadija Ivica Ribičić, zamjenik požeško-slavonskog župana Ferdinand Troha, gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir, zamjenik požeškog gradonačelnika Darko Puljašić i glavni urednik tjednika Kronika Požeško-slavonska Vladimir Protić uručili su i poklon pakete.

Na priredbi je biran i najbolje uređeni stol za što je nagradu odnio KUD “Orljava” iz Plterernice, a budući da su još dva stola prema povjerenstvu bila također na vrhu ljestvice uručene su zahvalnice i obitelj Starčević iz Lakušije i obitelji Vuković iz Požege s kojima su bili i njihovi prijatelji iz Valpova.

-Zadovoljstvo mi je biti ovdje večeras s vama na ovoj 4. po redu Švarglijadi koja zorno predstavlja sve one vrijednosti i tradiciju ali običaje Slavonije i slavonskog čovjeka. Proizvodnja ove delicije zahtjeva jako puno truda i vremena, ali i umijeća što se prenosi s koljena na koljeno. To se ne smije zaboravi, to moramo čuvati i njegovati, ali i promovirati u čemu će uvijek grad Kutjevo pomoći – rekao je u pozdravnom govoru gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir.

Ispred stručnog povjerenstva, koje je u sastavu prehrambenih tehnologa i novinara, o načinu ocjenjivanja i kvaliteti proizvoda nešto više je rekao predsjednik Ferdinand Troha.

Priredba je trajala do kasnih noćnih sati uz uvijek vesele i raspoložene tamburašice “Garavuše”, s odnedavno pojačanim muškim članom Davidom.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot