Proslava Gospe Lurdske u požeškoj Katedrali (foto galerija)

Autor: D.K.

POŽEGA – Sinoć je požeškoj Katedrali sv. Terezije Avilske proslavljen blagdan Gospe Lurdske svečanim misnim slavljem kojeg je predvodio požeški biskup Antun Škvorčević. U koncelebraciji na misnom slavlju bio je generalni vikar msgr. Josip Devčić, prepošt Stolnog kaptola i katedralni župnik preč. Ivica Žuljević, svećenici na službi u središnjim biskupijskim ustanovama te svećenici iz župa Požeškog dekanata. 

msgr.dr. Antun Škvorčević, požeški biskup

Na početku propovijedi biskup je naglasio kako je prije 158 godina u malom pirinejskom mjestu Lurdu siromašna djevojčica Bernardica, u jednoj običnoj i svakodnevnoj situaciji kakva je bila prikupljanje drva, vidjela lik nebeske majke Marije, koja je za sebe rekla da je Bezgrješno Začeće.

-Tako duboku i važnu Božju istinu Nebo je objavilo maloj i neznatnoj Bernardici – istakao je biskup Škvorčević dodavši kako je Marija u lurdskim ukazanjima uputila jednostavne, a sudbonosne pozive.

Na koncu misnog slavlja svi nazočni vjernici bili su sudionici procesije s likom Gospe Lurdske, koji su katedralnim trgom nosili župljani odjeveni u narodne nošnje.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije