Biskup Škvorčević predvodio misno slavlje u požeškoj bolnici u prigodi Svjetskog dana bolesnika i blagdana Gospe Lurdske (FOTO)

Autor: D.K.

POŽEGA – U prigodi Svjetskog dana bolesnika i blagdana Gospe Lurdske požeški biskup msgr.dr. Antun Škvorčević već tradicionalno predvodio je u kapelici Opće županijske bolnice u Požegi misno slavlje u koncelebraciji s bolničkim kapelanom Dragoslavom Kozićem, tajnikom Krunoslavom Jurakovićem i katedralnim župnikom župe sv. Terezije Avilske preč. Ivicom Žuljevićem.

Svečanom misnom slavlju uz sanacijskog upravitelja Opće županijske bolnice Požega prof.dr.sc. Željka Glavića bio je nazočan veći broj liječničkog i medicinskog osoblja i pacijenata.

msgr.dr. Antun Škvorčević, požeški biskup

Biskup Škvorčević je naglasio kako je radostan što je u bolnici, ali ne negdje na odjelu već u bolničkoj kapelici.

-Nastojim povezati sve ono što čovjek nastoji činiti u ovoj ustanovi s onim djelom Božjim koje se dogodilo u Isusu Kristu jer u tom djelu Božjem je sva naša nada, bolesnička pa i smrtna. Spomendan je i Gospe Lurdske i XXIV. svjetski Dan bolesnika. Slavimo ovdje i jedno i drugo u Godini milosrđa i to nas približava zdravlju, daleko dubljem od liječničkog i tjelesnog – naglasio je biskup škvorčević istakavši kad milosrđe uđe u čovjeka da je onda on podignut u svom duhovnom te da se moli da snaga milosrđa uđe u sve bolesnike, a onda i u sve nas.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot