Biskup Škvorčević predvodio misno slavlje u požeškoj bolnici u prigodi Svjetskog dana bolesnika i blagdana Gospe Lurdske (FOTO)

Autor: D.K.

POŽEGA – U prigodi Svjetskog dana bolesnika i blagdana Gospe Lurdske požeški biskup msgr.dr. Antun Škvorčević već tradicionalno predvodio je u kapelici Opće županijske bolnice u Požegi misno slavlje u koncelebraciji s bolničkim kapelanom Dragoslavom Kozićem, tajnikom Krunoslavom Jurakovićem i katedralnim župnikom župe sv. Terezije Avilske preč. Ivicom Žuljevićem.

Svečanom misnom slavlju uz sanacijskog upravitelja Opće županijske bolnice Požega prof.dr.sc. Željka Glavića bio je nazočan veći broj liječničkog i medicinskog osoblja i pacijenata.

msgr.dr. Antun Škvorčević, požeški biskup

Biskup Škvorčević je naglasio kako je radostan što je u bolnici, ali ne negdje na odjelu već u bolničkoj kapelici.

-Nastojim povezati sve ono što čovjek nastoji činiti u ovoj ustanovi s onim djelom Božjim koje se dogodilo u Isusu Kristu jer u tom djelu Božjem je sva naša nada, bolesnička pa i smrtna. Spomendan je i Gospe Lurdske i XXIV. svjetski Dan bolesnika. Slavimo ovdje i jedno i drugo u Godini milosrđa i to nas približava zdravlju, daleko dubljem od liječničkog i tjelesnog – naglasio je biskup škvorčević istakavši kad milosrđe uđe u čovjeka da je onda on podignut u svom duhovnom te da se moli da snaga milosrđa uđe u sve bolesnike, a onda i u sve nas.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije