Park prirode Papuk donirao Dječjem odjelu požeške bolnice bojanke i slikovnice (FOTO)

Autor: D.K.

POŽEGA – Obilježavanje Svjetskog dana bolesnika bila je prigoda da Dječji odjel Opće županijske bolnice Požega po prvi puta službeno posjete djelatnici Parka prirode Papuk, na čelu s ravnateljicom mr.sc. Kristinom Kožić kojom su prilikom održali promociju i podijelili edukativne materijale namijenjene djeci predškolskog i školskog uzrasta. tako je Odjel pedijatrije obogaćen bojankama s motivima Parka prirode Papuk i slikovnicama naziva “Leptir i mrav”.

prim.mr.sc. Vlado Drkulec, voditelj Dječjeg odjela

Gostima je na posjeti i donaciji zahvalio voditelj odjela prim.mr.sc. Vlado Drkulec koji je naglasio kako Dječji odjel Opće županijske bolnice Požega unazad desetak godina ima izvrsnu suradnju s brojnim udrugama i školama što se sada proširilo i na ustanovu po prvi puta i s Parkom prirode Papuk.

-U današnje vrijeme dječji odjeli su općenito odjeli otvorenog tipa, više se ne ostavlja dijete u bolnici pa ga deset dana ne smijete gotovo ni vidjeti kako je to bilo prije desetak godina, a novine u radu Odjela je izraženije liječenje u dnevnoj bolnici u kojoj će također maštovite slikovnice o mravu i leptiru listati uglavnom dnevni pacijenti – istakao je prim.dr. Vlado Drkulec, voditelj Dječjeg odjela dodajući kako su se stvari promijenile i danas jer da gotovo nema djece na odjelu jer mali bolesnici uglavnom prolaze kroz dnevnu bolnicu. Drkulec je nadalje istakao kako ona djeca koja ostaju u bolnici da uz njih ostaju i njihove majke ili očevi.

-Preko 15 tisuća djece godišnje prođe kroz naše ambulante i odjel, ali mali je broj onih koji su ostali na dužem bolničkom liječenju. Uz to, današnje su tendencije da rad liječnika posebice pedijatara bude otvoren što donosi i određen nove zahtjeve i po pitanju prostora i slično. Trudimo se odgovoriti svim zahtjevima, a dobra suradnja s udrugama i donatorima u tome su nam značajna podrška – dodao je prim.dr. Drkulec.

mr.sc. Kristina Kožić, ravnateljica Parka prirode Papuk

Ravnateljica Parka prirode Papuk također je izrazila zadovoljstvo početkom suradnje s Dječjim odjelom nadajući se kontinuitetu u tome.

-Park prirode Papuk pun je lijepih priča koje se mogu spustiti na list papira. Odlučili smo se izdati nekoliko edukativnih materijala, a uz bojanku tu je i naša slikovnica čija se radnja odvija na jednoj livadi na Papuku i govori o suživotu leptira, mrava i biljke plućne sirištare. Priča je posebno zanimljiva jer je riječ o leptiru, močvarnom plavcu koji je jako rijedak, a u Hrvatskoj živi samo na tri mjesta. Kako je danas Svjetski dan bolesnika, poželjeli smo djeci koja borave na ovom odjelu bar na ovaj način uljepšati dane liječenja i upoznati ih sa našim zaštićenim područjem – istakla je ravnateljica Parka prirode Papuk mr.sc. Kristina Kožić.

Nakon promocije i razgovora s djecom kojeg je vodila glavna čuvarica Parka prirpde Papuk Gordana Kukić održan je kostimirani igrokaz, a djelatnici Parka tom su prigodom Dječjem odjelu poklonili jedan set bojanki i slikovnica.

/Foto: D.Mirković /

 

Više iz kategorije