Park prirode Papuk donirao Dječjem odjelu požeške bolnice bojanke i slikovnice (FOTO)

Autor: D.K.

POŽEGA – Obilježavanje Svjetskog dana bolesnika bila je prigoda da Dječji odjel Opće županijske bolnice Požega po prvi puta službeno posjete djelatnici Parka prirode Papuk, na čelu s ravnateljicom mr.sc. Kristinom Kožić kojom su prilikom održali promociju i podijelili edukativne materijale namijenjene djeci predškolskog i školskog uzrasta. tako je Odjel pedijatrije obogaćen bojankama s motivima Parka prirode Papuk i slikovnicama naziva “Leptir i mrav”.

prim.mr.sc. Vlado Drkulec, voditelj Dječjeg odjela

Gostima je na posjeti i donaciji zahvalio voditelj odjela prim.mr.sc. Vlado Drkulec koji je naglasio kako Dječji odjel Opće županijske bolnice Požega unazad desetak godina ima izvrsnu suradnju s brojnim udrugama i školama što se sada proširilo i na ustanovu po prvi puta i s Parkom prirode Papuk.

-U današnje vrijeme dječji odjeli su općenito odjeli otvorenog tipa, više se ne ostavlja dijete u bolnici pa ga deset dana ne smijete gotovo ni vidjeti kako je to bilo prije desetak godina, a novine u radu Odjela je izraženije liječenje u dnevnoj bolnici u kojoj će također maštovite slikovnice o mravu i leptiru listati uglavnom dnevni pacijenti – istakao je prim.dr. Vlado Drkulec, voditelj Dječjeg odjela dodajući kako su se stvari promijenile i danas jer da gotovo nema djece na odjelu jer mali bolesnici uglavnom prolaze kroz dnevnu bolnicu. Drkulec je nadalje istakao kako ona djeca koja ostaju u bolnici da uz njih ostaju i njihove majke ili očevi.

-Preko 15 tisuća djece godišnje prođe kroz naše ambulante i odjel, ali mali je broj onih koji su ostali na dužem bolničkom liječenju. Uz to, današnje su tendencije da rad liječnika posebice pedijatara bude otvoren što donosi i određen nove zahtjeve i po pitanju prostora i slično. Trudimo se odgovoriti svim zahtjevima, a dobra suradnja s udrugama i donatorima u tome su nam značajna podrška – dodao je prim.dr. Drkulec.

mr.sc. Kristina Kožić, ravnateljica Parka prirode Papuk

Ravnateljica Parka prirode Papuk također je izrazila zadovoljstvo početkom suradnje s Dječjim odjelom nadajući se kontinuitetu u tome.

-Park prirode Papuk pun je lijepih priča koje se mogu spustiti na list papira. Odlučili smo se izdati nekoliko edukativnih materijala, a uz bojanku tu je i naša slikovnica čija se radnja odvija na jednoj livadi na Papuku i govori o suživotu leptira, mrava i biljke plućne sirištare. Priča je posebno zanimljiva jer je riječ o leptiru, močvarnom plavcu koji je jako rijedak, a u Hrvatskoj živi samo na tri mjesta. Kako je danas Svjetski dan bolesnika, poželjeli smo djeci koja borave na ovom odjelu bar na ovaj način uljepšati dane liječenja i upoznati ih sa našim zaštićenim područjem – istakla je ravnateljica Parka prirode Papuk mr.sc. Kristina Kožić.

Nakon promocije i razgovora s djecom kojeg je vodila glavna čuvarica Parka prirpde Papuk Gordana Kukić održan je kostimirani igrokaz, a djelatnici Parka tom su prigodom Dječjem odjelu poklonili jedan set bojanki i slikovnica.

/Foto: D.Mirković /

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot