Obilježen rođendan Matka Peića, znamenitog hrvatskog slikara, književnika i povijesničara umjetnosti (FOTO)

Autor: S.P.

POŽEGA – Udruga zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije Matko Peić obilježila je rođendan tog hrvatskog slikara, književnika i povijesničara umjetnosti koji je rođen u Požegi na današnji dan 1923 godine. Tim povodom položen je vijenac ispred njegove biste u Požegi.

-Matko Peić jedan je od najpoznatijih i najobrazovanijih Požežana. Bio je akademik, ali prije svega punokrvni umjetnik – slikar i pisac, putopisac koji je taj književni žanr digao na visoku umjetničku razinu  jer gledajući svijet okom slikara, dojmove je bilježio perom književnika – rekao je član udruge Ivan Abibović.

Rajka Radoš predsejdnica udruge istakla je kako je Udruga Matko Peić osnovana u svibnju 2014. godine, a broji 40-tak članova, slikara i pisaca, među kojima su, posebice kada je riječ o slikarstvu  i amateri i akademski umjetnici koji radeći zajedno razmjenjuju iskustva i ljubav prema umjetnosti.

Uz predsjednicu Matice hrvatske Ogranak Požega dr.sc.Vesnu Vlašić, obilježavanju Peićevog rođendana nazočio je u  ime gradonačelnika Vedrana Neferovića tajnik Ureda gradonačelnika Slaven Paponja te brojni učenici požeških osnovnih škola. Program obilježavanja Peićeva rođendana nastavlja se večeras u 18,00 sati u prostoru Glazbene škole Požega gdje će biti otvorena likovna izložba uz pjesničku večer te nastup učenika Glazbene škole i gostiju.

/Foto: D.Mirković /

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: