Uz dovršetak postojećih radova najavljeni ambiciozni planovi tvrtke Tekija d.o.o.

Autor: S.P.

POŽEGA – Tema konferencije za novinare koju je sazvao gradonačelnik Požege Vedran Neferović, s kojim je bio i njegov zamjenik ujedno i predsjednik Skupštine Tekije d.o.o. Mario Pilon i direktor te tvrtke Ante Kolić bila je  vezana za investicije i investicijsko održavanje Tekije d.o.o. na području Požege i Požeštine u 2016. godini.

U uvodu, o planovima i budućim projektima nešto više je rekao Mario Pilon, predsjednik Skupštine Tekije i direktor Ante Kolić. Uz izgradnju novih, plan investicija i investicijskog ulaganja obuhvaća i sanaciju te rekonstrukciju postojećih  objekata i vodnih građevina.

Mario Pilon, zamjenik gradonačelnika Požege i predsjednik Skupštine Tekija d.o.o.

-Poseban naglasak će u ovoj godini biti stavljen na nastavak vodoistražnih radova na području Striježevice, Dubočanke i Treštanovaca. Kod izgradnje lokalnih vodovodnih mreža naglasak ćemo staviti na izgradnju crpne stanice Glavica, na izgradnju odvojka Ulice sv. Josipa, odvojka Ulice Jagodnjak, produžetak mreže u Drškovcima te na izgradnju vodovoda između ulica Ante Starčevića i Fra Grge Čevapovića – rekao je Mario Pilon.

Dio plana posvećen je obnovi, sanaciji i modernizaciji postojećih objekata vodoopskrbe.

Ante Kolić, direktor tvrtke Tekija d.o.o.

– Želimo riješiti drugu zonu vodoopskrbe „Grgin dol“, riješit ćemo pitanje vodne infrastrukture na Trgu sv., Terezije, potom u ulicama Ante Starčevića, kralja Držislava, Osječkoj, Josipa Kozarca, itd. Poradit ćemo na tome da postojeći objekti na neki način dobiju svoju kvalitetniju i bolju funkciju – istakao je direktor Tekije d.o.o. Ante Kolić.

Kada je riječ o odvodnji i pročišćavanju otpadnih voda kapitalni projekt je aglomeracija Požega za čiju je izgradnju studijska i projektna dokumentacija, a ukupna vrijednost se procijenjuje na 134,8 milijuna kuna. Obuhvat aglomeracije čine grad Požega te općine Velika i Brestovac. U njezinom okviru predviđena je rekonstrukcija magistralnog vodovoda Velika – Požega, izgradnja kanalizacijskih mreža u samom gradu Požegi , izgradnja kanalizacijske mreže naselja Bankovci, Kunovci, Marindvor i Štitnjak te nadogradnja postojećeg Centralnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Rok za ispunjenje ciljeva kraj 2018. godine sukladno direktivama Europske unije.

-To je povijesni posao u odvodnji pri čemu će Požega praktično posati jedno veliko gradilište. Do kraja godine planiramo objaviti javni natječaj, a radovi bi trebali početi 2017. godine  -dodao je direktor Ante Kolić.

Ove godine bit će završeni  započeti radovi u izgradnji kanalizacijskih mreža u Ulici Pavla Radića i Novom Štitnjaku te u naseljima Donji Emovci i Emovački lug. Planirana vrijednost radova je 1,38 milijuna kuna, a očekuje se i završetak te puštanje u probni rad kanalizacije mreže u Ulici sv. Vinka Paulskog. Ove godine planirano je i rješavanje dugogodišnjih problema oborinskih voda šireg područja Zagrebačke ulice i ulica Borisa Hanžekovića i Eugena Kvaternika. Isto tako, dugogodišnji problem kanalizacije u dijelu ulice Jagodnjak započet će se rješavati izradom projektne dokumentacije. U 2016. godini u planu je i rekonstrukcija i obnova upravne zgrade Tekije pri čemu će biti uređen vanjski izgled, garažni prostor i radionice kako bi zgrada i okolni prostor bili funkcionalniji i pružili bolje uvjete za rad.

Vedran Neferović, gradonačelnik Požege

-Sigurno je kako je na području grada našim sugrađanima potrebna kvalitetna usluga gradskih tvrtki a jedna od njih je Tekija. Drago mi je da postoji ovako ambiciozan plan u kojem je aglomeracija sigurno najvažniji segment za područje Grada Požege. Vjerujem da iz ovog iščitavate kako tvrtka Tekija zaista radi ravnomjerno na području cijele Požege i prigradskih naselja te riješava probleme koji su uočeni – zaključio je kraju gradonačelnik Vedran Neferović.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot