Uz dovršetak postojećih radova najavljeni ambiciozni planovi tvrtke Tekija d.o.o.

Autor: S.P.

POŽEGA – Tema konferencije za novinare koju je sazvao gradonačelnik Požege Vedran Neferović, s kojim je bio i njegov zamjenik ujedno i predsjednik Skupštine Tekije d.o.o. Mario Pilon i direktor te tvrtke Ante Kolić bila je  vezana za investicije i investicijsko održavanje Tekije d.o.o. na području Požege i Požeštine u 2016. godini.

U uvodu, o planovima i budućim projektima nešto više je rekao Mario Pilon, predsjednik Skupštine Tekije i direktor Ante Kolić. Uz izgradnju novih, plan investicija i investicijskog ulaganja obuhvaća i sanaciju te rekonstrukciju postojećih  objekata i vodnih građevina.

Mario Pilon, zamjenik gradonačelnika Požege i predsjednik Skupštine Tekija d.o.o.

-Poseban naglasak će u ovoj godini biti stavljen na nastavak vodoistražnih radova na području Striježevice, Dubočanke i Treštanovaca. Kod izgradnje lokalnih vodovodnih mreža naglasak ćemo staviti na izgradnju crpne stanice Glavica, na izgradnju odvojka Ulice sv. Josipa, odvojka Ulice Jagodnjak, produžetak mreže u Drškovcima te na izgradnju vodovoda između ulica Ante Starčevića i Fra Grge Čevapovića – rekao je Mario Pilon.

Dio plana posvećen je obnovi, sanaciji i modernizaciji postojećih objekata vodoopskrbe.

Ante Kolić, direktor tvrtke Tekija d.o.o.

– Želimo riješiti drugu zonu vodoopskrbe „Grgin dol“, riješit ćemo pitanje vodne infrastrukture na Trgu sv., Terezije, potom u ulicama Ante Starčevića, kralja Držislava, Osječkoj, Josipa Kozarca, itd. Poradit ćemo na tome da postojeći objekti na neki način dobiju svoju kvalitetniju i bolju funkciju – istakao je direktor Tekije d.o.o. Ante Kolić.

Kada je riječ o odvodnji i pročišćavanju otpadnih voda kapitalni projekt je aglomeracija Požega za čiju je izgradnju studijska i projektna dokumentacija, a ukupna vrijednost se procijenjuje na 134,8 milijuna kuna. Obuhvat aglomeracije čine grad Požega te općine Velika i Brestovac. U njezinom okviru predviđena je rekonstrukcija magistralnog vodovoda Velika – Požega, izgradnja kanalizacijskih mreža u samom gradu Požegi , izgradnja kanalizacijske mreže naselja Bankovci, Kunovci, Marindvor i Štitnjak te nadogradnja postojećeg Centralnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Rok za ispunjenje ciljeva kraj 2018. godine sukladno direktivama Europske unije.

-To je povijesni posao u odvodnji pri čemu će Požega praktično posati jedno veliko gradilište. Do kraja godine planiramo objaviti javni natječaj, a radovi bi trebali početi 2017. godine  -dodao je direktor Ante Kolić.

Ove godine bit će završeni  započeti radovi u izgradnji kanalizacijskih mreža u Ulici Pavla Radića i Novom Štitnjaku te u naseljima Donji Emovci i Emovački lug. Planirana vrijednost radova je 1,38 milijuna kuna, a očekuje se i završetak te puštanje u probni rad kanalizacije mreže u Ulici sv. Vinka Paulskog. Ove godine planirano je i rješavanje dugogodišnjih problema oborinskih voda šireg područja Zagrebačke ulice i ulica Borisa Hanžekovića i Eugena Kvaternika. Isto tako, dugogodišnji problem kanalizacije u dijelu ulice Jagodnjak započet će se rješavati izradom projektne dokumentacije. U 2016. godini u planu je i rekonstrukcija i obnova upravne zgrade Tekije pri čemu će biti uređen vanjski izgled, garažni prostor i radionice kako bi zgrada i okolni prostor bili funkcionalniji i pružili bolje uvjete za rad.

Vedran Neferović, gradonačelnik Požege

-Sigurno je kako je na području grada našim sugrađanima potrebna kvalitetna usluga gradskih tvrtki a jedna od njih je Tekija. Drago mi je da postoji ovako ambiciozan plan u kojem je aglomeracija sigurno najvažniji segment za područje Grada Požege. Vjerujem da iz ovog iščitavate kako tvrtka Tekija zaista radi ravnomjerno na području cijele Požege i prigradskih naselja te riješava probleme koji su uočeni – zaključio je kraju gradonačelnik Vedran Neferović.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: