Stigao je iz Iloka do Požege, nastavlja prema Prevlaci

Autor: S.P.

POŽEGA – Od Iloka do Prevlake put dug 1.400 kilometara prehodat će Požežanin Đuka Pelcl kako bi obilježio 70.obljetnicu djelovanja Hrvatske zajednice tehničke kulture TEH MARATON. Pelcl je krenuo 4. veljače iz Iloka i do sada je propješačio udaljenost od 195 kilometara, a danas je stigao i u Požegu. On je inače i predsjednik Hrvatskog saveza CB radioklubova i osnivač građanskog radio CB kluba Sokol iz Požege, članice HZTK.

Planirana dnevna kilometraža je 40-ak kilometara, a dolazak na cilj je predviđen 14. ožujka 2016.  Na tom putu cilj je promovirati tehničku kulturu i sve udruge i zajednice koje su učlanjene u HZTK, kaže nam Đuka.

-Prva je kontrolna točka ispunjena, dolazak u moj grad. Vjerujem da će dalje ići lakše, samopouzdanje mi je i dalje kao u početku, poletno i snažno. Cijela je aktivnost posvećena promidžbi rada tehničke kulture i mnogi su mislili da je šala kada sam ovo najavio. Nije šala. Ovo vrlo ozbiljno želim dogurati do cilja, uz pomoć mojih prijatelja iz zajednice tehničke kulture. Želim ukazati upravo na taj rad, te programe u kojima su mladi najvažniji -rekao je Đuka.

Đuka Pelcl

Ideja se rodila jednostavno jer cijeli put koji sada prelazi pješke, puno je puta prošao posjećujući centre tehničke kulture diljem Hrvatske. “Naravno tada sam išao vozilom, ali odlučio sam se na ovo kako bi dao svoj doprinos obljetnici. Hoću li izdržati? Vjerujem u sebe, vjerujem u podršku, no ako i ne uspijem nitko mi neće zamjeriti. Dat ću sve od sebe, dnevno planiram prelaziti 40-tak kilometara pa kako budu snage i vremenske prilike dale,” dodaje Đuka. Pred njim je sada dan odmora u Požegi, a potom kreće na vrlo tešku dionicu prema Lipiku i dalje prema sjeveru.

-Ne želim biti neiskren, stežu pomalo noge i zglobovi jer asfalt čini svoje. Imam krasnu opremu i vjerujem da će i ona zajedno samnom izdržati. Teško je ali kada čujem preko radio-stanice  podršku radio-amatera, samopuzdanje mi se digne i dobijem dodatnu snagu. I idem dalje – zaključio je Đuka.  Đuku je dočekao i zamjenik gradonačelnika Darko Puljašić, a u prostorijama ZTK Grada Požege održana je i radionica Modelarstva za osnovnoškolce.

Više iz kategorije