Dobili vozilo, a 21 operativac dobio vatroogasna zvanja i specijalnosti (FOTO)

Autor: Jelenko Topić

ORLJAVAC  – U nazočnosti predstavnika vatrogasnih društava Rešetari i Voćin, te onih s područja Vatrogasnog centra Brestovac, kao i uglednih gostiju među kojima su bili predsjednik Općinskog vijeća Brestovca Tomo Vrhovac i zapovjednik Županijske vatrogasne zajednice Josip Ugrin održana je godišnja izvještajna 89. po redu skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Orljavac. To društvo danas ima 80 članova od kojih je 36 operativnih, izvršnih, pričuvnih i počasnih, podupirajućih je 29, te 15 djece i mladeži.

-Dobrovoljan rad prijašnjuih generacija uvijek je služio kao primjer sadašnjim, a nadamo se i budućim generacijama da ostanu vjerni tradiciji vatrogastva- kazao je podnoseći izvješće Upravnog odbora u ime predsjednika društva Josipa Pavića, zapovjednik DVD Orljavac Pero Pangjić, te dodao da je dosta učinjeno na osposobljavanju članova za zvanja i specijalnosti u vatrogastvu čime je bio obuhvaćen 21 vatrogasac ovog kraja. Kroz proteklu godinu imali su 22 intervencije, uredili podrumske prostorije doma, dobili vatrogasno vozilo, kupili deset zaštitnih odijela, te dobili ili nabavili još ponešto opreme.

Potpredsjednik orljavačkog DVD-a Marijan Bek govoreći o programu rada istakao je daljnje uređenje vatrogasnog doma, te kupovinu opreme za vatrogasce.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije