Pokladni jahači i ove godine krenuli iz gazdinskog dvorišta Franje Kovačevića (FOTO GALERIJA)

Autor: DK

DSC_1807BRODSKI DRENOVAC / BUČJE / ZAGRAĐE – Pokladno jahanje selima župe Bučje postalo je tradicionalno, a ove je godine 5. po redu takva manifestacija. Preko tridesetak konjanika i više od deset kočija u “pohode” su i ove krenuli iz gazdinskog dvorišta i vlasnika obiteljskog imanja Franje Kovačevića iz Brodskog Drenovca. Nakon pozdravnih riječi konjanici i kočije zaputili su se prema gazdinstvu obitelji Aladrovića nakon kojeg prema gazinskom gospodarstvu obitelji Matijević u Brodskom Drenovcu.

Franjo Kovačević, vlasnik gazdinstva u Brodskom Drenovcu

Nakon kraćih zadržavanja uz pjesme i zdravice pokladna kolona širokim šorovima, kako je to bilo i isplanirano krenula je prema gazdinstvu požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića u Bučje, a kao završnica pokladnog jahanja planirana je u Zagrađu gdje će u mjesnom domu biti zajedničko druženje za sve goste i učesnike na manifestaciji.

Pokladnu kolonu predvodio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević s kojim je bio zastupnik u Hrvatskom saboru Franjo Lucić i pleternička gradonačelnica Antonija Jozić. Na manifestaciji su između brojnih uzvanika i gostiju bili gradonačelnici Benkovca i Bakra sa suradnicima, gradonačelnik Lipika Vinko Kasana,  njegov zamjenik Slobodan Katunar te općinski načelnici Brestovca, Velike, Kaptola, Jakšića i Čaglina, Zdravko Mandić, Vlado Boban, Mile Pavičić i Dalibor Bardač.

Prije polaska pokladne kolone iz gazdinskog dvorišta Franje Kovačevića Božji blagoslov zazvao je mjesni župnik župe Bučje vlč. Dragoslav Kozić.

/Foto: D.Mirković /

 

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: