Tradicionalna “Švarglijada” i ove godine u Grabarju

Autor: D.K.

GRABARJE – Kulturno umjetničko društvo Poljadija iz Grabarja i tjednik Kronika požeško-slavonska 4. godinu za redom organiziraju već tradicionalnu manifestaciju,”Švarglijadu” koja će se održati u subotu 13.veljače od 19 sati u mjesnom domu DVD-a, uz bogate gastronomske stolove na kojima će se naći stare slavonske suhomesnate delicije

Švarglijada kao lokalne seoska manifestacija polako je izišla iz okvira svoga kraja jer se javljaju i dolaze proizvođači švargla sa šireg dijela Požeštine, a ima i neliko njih iz Osječko-baranjske i Brodsko-posavske županije.

– Očekujemo da ponosni proizvođači i ljubitelji švargla donesu svoje uzorke i sudjeluju na natjecanju. Uzorci se primaju od 18 sati u Vatrogasnom domu u Grabarju, koje će ocjenjivati stručna komisija sastavljena od inženjera tehnologije, proizvođača mesnih delicija i novinara. Sve prispjele švargle ocjenjivat će i svi posjetitelji u dvorani uz degustaciju – istakao je u svom pozivu proizvođačima švargla urednik tjednika Kronika Vladimir Protić.

Organizatori su pripremili bogate nagrade i priznanja za tri najboljem ocjenjena švargla, te nagradu za najbolji švargl po ocjeni posjetitelja u dvorani. U sklopu „Švarglijade“ ocjenjuje se i najbolje uređeni stol natjecatelja i posjetitelja koji uvijek ukrašavaju svoj stol u nekome od starih slavonskih ili zavičajnih običaja.

Nakon natjecanja i ocjenjivanja švargla u nastavku sve očekuje dobra zabava. Ove godine nastupit će osim KUD Poljadija Grabarje i mladi tamburaški sastav Poljadija, ali i poznate majstorice tambure, „Garavuše“ iz Kutjeva. Za sve zainteresirane ulaznica je švargl koji se daje na ocjenjivanje, koje očekuje dobra zabava kao to uvijek i biva u ponosnom selu Grabarju.

Više iz kategorije