Tradicionalna “Švarglijada” i ove godine u Grabarju

Autor: D.K.

GRABARJE – Kulturno umjetničko društvo Poljadija iz Grabarja i tjednik Kronika požeško-slavonska 4. godinu za redom organiziraju već tradicionalnu manifestaciju,”Švarglijadu” koja će se održati u subotu 13.veljače od 19 sati u mjesnom domu DVD-a, uz bogate gastronomske stolove na kojima će se naći stare slavonske suhomesnate delicije

Švarglijada kao lokalne seoska manifestacija polako je izišla iz okvira svoga kraja jer se javljaju i dolaze proizvođači švargla sa šireg dijela Požeštine, a ima i neliko njih iz Osječko-baranjske i Brodsko-posavske županije.

– Očekujemo da ponosni proizvođači i ljubitelji švargla donesu svoje uzorke i sudjeluju na natjecanju. Uzorci se primaju od 18 sati u Vatrogasnom domu u Grabarju, koje će ocjenjivati stručna komisija sastavljena od inženjera tehnologije, proizvođača mesnih delicija i novinara. Sve prispjele švargle ocjenjivat će i svi posjetitelji u dvorani uz degustaciju – istakao je u svom pozivu proizvođačima švargla urednik tjednika Kronika Vladimir Protić.

Organizatori su pripremili bogate nagrade i priznanja za tri najboljem ocjenjena švargla, te nagradu za najbolji švargl po ocjeni posjetitelja u dvorani. U sklopu „Švarglijade“ ocjenjuje se i najbolje uređeni stol natjecatelja i posjetitelja koji uvijek ukrašavaju svoj stol u nekome od starih slavonskih ili zavičajnih običaja.

Nakon natjecanja i ocjenjivanja švargla u nastavku sve očekuje dobra zabava. Ove godine nastupit će osim KUD Poljadija Grabarje i mladi tamburaški sastav Poljadija, ali i poznate majstorice tambure, „Garavuše“ iz Kutjeva. Za sve zainteresirane ulaznica je švargl koji se daje na ocjenjivanje, koje očekuje dobra zabava kao to uvijek i biva u ponosnom selu Grabarju.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot