Katolički se osnovnoškolci u korizmi odriču jedne igračke koju će poklonici bolesnoj djeci na Odjelu pedijatrije

Autor: D.K.

POŽEGA – Pripremajući se za korizmu u Svetoj godini milosrđa učenici Katoličke osnovne škole u Požegi uključuju se u hvalevrijedno odricanje čime žele pokazati veliko srce prema svom bližnjem koji je u poteškoćama, bilo duševnim ili zdravstvenim. Korizma koja poziva na ozbiljnost, pokoru i odricanje poticaj je katoličkim osnovnoškolcima, prvenstveno polaznicima dodatne nastave engleskog jezika koji su su se odlučili uključiti u projekt “Dječje igračke: jučer, danas, sutra” i time odreći jedne svoje igračke koju će darovati bolesnoj djeci Odjela pedijatrije u Općoj županijskoj bolnici.

Želja je katoličkih osnovnoškolaca obradovati što veći broj djece svih uzrasta koje je bolest spriječila u uživanju okrilja topline svoga doma, uz svoje najmilije i druženju s prijateljima u školi ili susjedstvu. Profesorica engleskog jezika Dunja Šaro Vojvodić sa svojim učenicima, inicijatorima projekta “Dječje igračke: jučer, danas, sutra” poziva i sve druge učenike da se pridruže akciji i poklone jednu od svojih igračaka te time učine dobro djelo i pokažu ljubav prema bolesnom djetetu kako bi se na njegovom licu mogao vidjeti osmjeh unatoč tegobi i bolesti kroz koju prolazi.

Svi oni koji se odluče sudjelovati u akciji igračke mogu donijeti u Katoličku školu od 8.do 12.veljače. U obzir dolaze plišane igračke, didaktičke igračke, slagalice, društvene igre, slikovnice. Igračka koja se poklanja mora biti čista, uredna, ispravna, bez sitnih dijelova ili oštrih rubova, slikovnice čiste i čitave, društvene igre kompletne.

/Foto: Ilustracija, njuskalo.hr/

 

Više iz kategorije