Katolički se osnovnoškolci u korizmi odriču jedne igračke koju će poklonici bolesnoj djeci na Odjelu pedijatrije

Autor: D.K.

POŽEGA – Pripremajući se za korizmu u Svetoj godini milosrđa učenici Katoličke osnovne škole u Požegi uključuju se u hvalevrijedno odricanje čime žele pokazati veliko srce prema svom bližnjem koji je u poteškoćama, bilo duševnim ili zdravstvenim. Korizma koja poziva na ozbiljnost, pokoru i odricanje poticaj je katoličkim osnovnoškolcima, prvenstveno polaznicima dodatne nastave engleskog jezika koji su su se odlučili uključiti u projekt “Dječje igračke: jučer, danas, sutra” i time odreći jedne svoje igračke koju će darovati bolesnoj djeci Odjela pedijatrije u Općoj županijskoj bolnici.

Želja je katoličkih osnovnoškolaca obradovati što veći broj djece svih uzrasta koje je bolest spriječila u uživanju okrilja topline svoga doma, uz svoje najmilije i druženju s prijateljima u školi ili susjedstvu. Profesorica engleskog jezika Dunja Šaro Vojvodić sa svojim učenicima, inicijatorima projekta “Dječje igračke: jučer, danas, sutra” poziva i sve druge učenike da se pridruže akciji i poklone jednu od svojih igračaka te time učine dobro djelo i pokažu ljubav prema bolesnom djetetu kako bi se na njegovom licu mogao vidjeti osmjeh unatoč tegobi i bolesti kroz koju prolazi.

Svi oni koji se odluče sudjelovati u akciji igračke mogu donijeti u Katoličku školu od 8.do 12.veljače. U obzir dolaze plišane igračke, didaktičke igračke, slagalice, društvene igre, slikovnice. Igračka koja se poklanja mora biti čista, uredna, ispravna, bez sitnih dijelova ili oštrih rubova, slikovnice čiste i čitave, društvene igre kompletne.

/Foto: Ilustracija, njuskalo.hr/

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot