Sve više turista dolazi u Lipik radi posjete ergeli

Autor: Compas

LIPIK – Uz pakete koji omogućavaju posjetiteljima interakciju sa konjima i jahanje, posjetitelji također mogu uživati u vožnji fijakerom po gradu Lipiku. U suradnji s Toplicama Lipik u 2015. godini započeli smo novi projekt sa ciljem proširivanja turističke ponude. Naime, svakog četvrtka organizirali smo za pacijente i ostale posjetitelje vožnju kočijom i obilazak ergele, a kako je projekt vrlo dobro prihvaćen nastavlja se i u 2016. godini.

Kako se trud i uvođenje novih turističkih paketa isplatio, potvrđuju i svi statistički pokazatelji za 2015. godinu, koji bilježe trend porasta. U 2015. godini ergelu je posjetio ukupno 3.181 posjetitelj, od toga je 1.196 djece, 914 umirovljenika i 1.071 odrasla posjetitelja. U usporedbi sa 2014. godinom, ergela je zabilježila u protekloj godini porast posjetitelja od 38,4%. Najfrekventniji mjeseci su bili u svibnju i lipnju, te u rujnu i listopadu kada je zabilježen i najveći broj posjetitelja. Po prvi put tijekom ljetnih mjeseci, tj. u srpnju i kolovozu zabilježen je značajan porast turista u gradu Lipiku, što se odrazilo na povećanje posjeta ergeli u istom periodu za 160% u odnosu na prethodnu godinu. Uz domaće posjetitelje, ergelu su od stranih gostiju posjetili iz Njemačke, Francuske, Ukrajine, Slovačke i drugih zemalja.

Dobra turistička godina na ergeli zasigurno je rezultat i kampanje „Lipik Vas čeka!“ kojom se Grad Lipik promovira kao kontinentalna turistička destinacija za odmor i rekreaciju. Ujedno ovo je i potvrda kako je zajednički rad i objedinjavanje turističkih ponuda i kapaciteta formula za uspjeh koju sada treba nadograđivati i u slijedećoj sezoni.

Državna ergela Lipik je u pripremama za sezonu 2016. godine te se nadamo da će nam se priključiti još zainteresiranih poduzetnika iz našega grada kako bi se turistička ponuda obogatila, a Lipik postao ne samo destinacija za jednodnevne izlete već i mjesto gdje bi ljudi mogli provesti vikend, ali i cijeli godišnji odmor.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: