Gerontodomaćice od danas na Zavodu za zapošljavanje

Autor: Požega Portal

POŽEGA – Deset gerontodomaćica, pomoćni radnik i koordinator projekta završili su danas svoj šestomjesečni rad u Gradu Požegi gdje su, u sklopu projekta „Radom za zajednicu i sebe“, brinuli o 130 pretežno staračkih domaćinstava. Gerontodomaćice su svakodnevno posjećivale po nekoliko korisnika, obavljale im kućanske poslove, pomagale u osobnoj higijeni, odlazile u kupnju namirnica i sl. Svaka od njih imala je svoje redovne korisnike koji žive u Šeovcima, Štitnjaku, Dervišagi, Vidovcima i brojnim drugim prigradskim naseljima.

Danas ih je primio gradonačelnik Vedran Neferović u Gradskoj vijećnici kako bi im zahvalio, ali i čuo njihova iskustva.

– Mislim da je ovaj program imao svoju svrhu, unatoč svom ograničenom trajanju. Svoj ste posao odradili korektno, bez poteškoća. Znam da vam nije lako i da vas nakon ovoga ponovno čeka Zavod za zapošljavanje. Jedino što vam mogu obećati je da ćemo mi i dalje raditi na tome da dogovorimo slične projekte i aktivnosti sa Zavodom. Mi ne odlučujemo o uvjetima, nego prema programima koje oni raspišu. Hvala vam još jednom i nadam se da smo vam barem malo uspjeli olakšati situaciju.

Podsjetimo, kroz projekt „Radom za zajednicu i sebe“ gerontodomaćice, pomoćni radnik i koordinator imali su pravo na naknadu, odnosno projektom je na pola godine bilo zaposleno dvanaest osoba.

/Teks i foto: pozega.hr/

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: