Gerontodomaćice od danas na Zavodu za zapošljavanje

Autor: Požega.EU

POŽEGA – Deset gerontodomaćica, pomoćni radnik i koordinator projekta završili su danas svoj šestomjesečni rad u Gradu Požegi gdje su, u sklopu projekta „Radom za zajednicu i sebe“, brinuli o 130 pretežno staračkih domaćinstava. Gerontodomaćice su svakodnevno posjećivale po nekoliko korisnika, obavljale im kućanske poslove, pomagale u osobnoj higijeni, odlazile u kupnju namirnica i sl. Svaka od njih imala je svoje redovne korisnike koji žive u Šeovcima, Štitnjaku, Dervišagi, Vidovcima i brojnim drugim prigradskim naseljima.

Danas ih je primio gradonačelnik Vedran Neferović u Gradskoj vijećnici kako bi im zahvalio, ali i čuo njihova iskustva.

– Mislim da je ovaj program imao svoju svrhu, unatoč svom ograničenom trajanju. Svoj ste posao odradili korektno, bez poteškoća. Znam da vam nije lako i da vas nakon ovoga ponovno čeka Zavod za zapošljavanje. Jedino što vam mogu obećati je da ćemo mi i dalje raditi na tome da dogovorimo slične projekte i aktivnosti sa Zavodom. Mi ne odlučujemo o uvjetima, nego prema programima koje oni raspišu. Hvala vam još jednom i nadam se da smo vam barem malo uspjeli olakšati situaciju.

Podsjetimo, kroz projekt „Radom za zajednicu i sebe“ gerontodomaćice, pomoćni radnik i koordinator imali su pravo na naknadu, odnosno projektom je na pola godine bilo zaposleno dvanaest osoba.

/Teks i foto: pozega.hr/

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot