Povodom Dana međunarodnog priznanja RH gradonačelnik Neferović se susreo s predstavnicima braniteljskih udruga

Autor: Požega.EU

POŽEGA – Predstavnike svih udruga proisteklih iz Domovinskog rata danas su, na Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, primili gradonačelnik Vedran Neferović, njegov zamjenik Mario Pilon te Željko Kalić, gradonačelnikov savjetnik za branitelje. Osim prisjećanja na povijesni datum 15. siječnja 1992. godine kada je Republiku Hrvatsku međunarodno priznalo dvanaest zemalja tadašnje Europske zajednice, bila je to prilika i za razgovor o aktualnim problemima s kojima se branitelji svakodnevno susreću.

– Pozdravljam vas u ovoj prigodi prisjećanja i obilježavanja Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske. Prošle smo se godine također na ovoj datum okupili i porazgovarali te prisjetili velike i nikada dovoljne zahvalnosti za sve ono što su branitelji s područja Požeštine učinili za svoj kraj i koju su ulogu imali u Domovinskom ratu. Namjera mi je da, kao i do sada, sve što je vezano uz Domovinski rat bude na razini na kojoj branitelji to žele jer najmanje politika treba biti ta koja sebe stavlja u prvi plan – poručio je gradonačelnik Vedran Neferović, dodavši kako je uvijek otvoren za komunikaciju i rješavanje problema branitelja i njihovih obitelji.

Umirovljeni brigadir Željko Kalić, gradonačelnikov savjetnik za braniteljska pitanja, prisjetio se tih povijesnih trenutaka i zahvalio braniteljima za sve što su činili i dalje čine za svoj grad.

– Mislim da ovakva okupljanja na današnji dan trebaju prijeći u tradiciju. Branitelji su temelj ovoga društva i to se treba održavati. Prošle se godine napravilo puno toga, ali mislim da ove godine možemo više i bolje jer svi smo tu zajedno i u tom smjeru trebamo ići. Otvorena komunikacija i na vrijeme dobivena informacija su najvažnije i problema neće biti – rekao je Kalić.

Po završetku radnoga sastanka, gradonačelnik je braniteljske udruge počastio zajedničkim druženjem i doručkom.

 /Tekst i foto: pozega.hr/

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot