Brojne intervencije policijskih službenika u proteklom vikendu

Autor: D.K.

Iz policijskog rokovnika 2POŽEGA – Proteklog su vikenda policijski službenici imali pune ruke raznolikog posla i intervencija, od razbojništva, krađe, požara na automobilu, narušavanja javnog reda i mira, prometne problematike i dr.

U petak, 8. siječnja 2016. godine, oko 17.45 sati, u Pakracu, u Ulici Matije Gupca, u trgovinu u vlasništvu trgovačkog društva iz Siska, ušle su dvije maskirane muške osobe te uz prijetnju nožem od 30-godišnje prodavačice otuđile novac nakon čega su se udaljile u nepoznatom pravcu. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijedi kaznena prijava.

U subotu, 9. siječnja 2016. godine, policijskim službenicima je prijavio 36-godišnjak da mu je u vremenskom razdoblju od 9. prosinca 2015. do 9. siječnja 2016. godine, u Lipiku, u Frankopanskoj ulici, nepoznati počinitelj (ili više njih) iz kuće otuđio razne predmete. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

U petak, 8. siječnja 2016. godine, policijski službenici su temeljem naloga Prekršajnog suda u Požegi, pretražili obiteljsku kuću na području Brestovca u kojoj prebiva 45-godišnjak prilikom čega su pronašli manju količinu streljiva a koje je nepovlasno posjedovao zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

U petak, 8. siječnja 2016. godine, oko 11.55 sati, u Požegi, u ulici Antuna Mihanovića, uslijed kratkog spoja došlo je do požara na osobnom automobilu marke „Peugeot“, požeških registarskih oznaka, a kojim je upravljao 55-godišnjak.

U subotu, 9. siječnja 2016. godine, oko 16 sati, u Požegi, u Osječkoj ulici, u ugostiteljskom objektu, 21-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,56 promila vikao i galamio, srušio dvije čaše, a potom bacio pepeljaru u smjeru 28-godišnjaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 21-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog kao i protiv 21-godišnje djelatnice koja je posluživala piće već alkoholiziranoj osobi.

U nedjelju, 10. siječnja 2016. godine, deset minuta iza ponoći, u Pleternici, u Mlinskoj ulici, u dvorištu iza ugostiteljskog objekta, 16-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,32 promila  poradi prijašnjih nesuglasica tjelesno napao 15-godišnjaka zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

U nedjelju, 10. siječnja 2015. godine, oko 13.15 sati, u mjestu Vesela, 45-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom, sletio s kolnika prilikom čega je udario u stup javne rasvjete u vlasništvu „HEP“-a potom u osobni automobil marke „Renault“, daruvarskih registarskih oznaka, a kojeg je prethodno parkirala 50-godišnjakinja. U prometnoj nesreći 45-godišnjak je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Tijekom proteklog vikenda dogodile su se i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u Vidovcima u Ulici Stjepana Radića i mjestu Ovčare te dva bijeg s mjesta prometne nesreće u Požegi u Ulici Kamenita vrata i u Pleternici u Mlinskoj ulici.

Više iz kategorije