60. obljetnica Udruge slijepih i slabovidnih osoba

Autor: Požega Portal

Udruga slijepih 16.7.2014.POŽEGA – Za članove udruge slijepih i slabovidnih Požeško slavonske županije ova je godina u znaku 60.obljetnice. Kroz to je vrijeme udruga mnogima pomogla kako bi se što bolje snašli. Na ovim prostorima ujedno je bila i prva udruga osoba s invaliditetom te samim time  „ogledni primjer“i mentor mnogim kasnije osnovanim udrugama .

Prema riječima predsjednika udruge Zdravka Čopa visoku obljetnicu udruga će nastojati obilježiti uz 15. listopada Dan bijeloga štapa.

“Udruga je donedavno brojila 76 članova, ali nam se pridružila Gradska udruga slijepih sa 15 članova pa sada udruga ima 91 člana. Naša je udruga svojim radom unatrag 10 godina kroz projekte, programe i donacije uredila i opremila prostor prilagođen osobama s invaliditetom vrijedan oko milijun kuna. U tom su prostoru održane mnoge edukacijski, informatičke i drugih radionice, prezentacija tiflotehničkih pomagala, druženja, rekreacija i pikado natjecanja,” rekao je Čop.

Iako Udruga ima financijskih problema i ove je godine organizirala jednodnevni izlet na „Zlatni lug“ u Emovcima .

Već drugu godinu za redom u udrugi se provodi Program asistenta-videćeg pratitelja slijepim osobama nesamostalnim u kretanju kojega sufinancira Ministarstvo socijalne politike i mladih a s ciljem pružanja pomoći slijepim osobama u raznim priigodama od odlaska liječnika do pomoći u institucijama .

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »