Volkswagen predstavio dorađenu izvedbu konceptnog Taiguna

article_news (3)Da Ženeva, Detroit, Frankfurt, Pariz i Tokio više nisu jedini svjetski priznati auto saloni više i nije neka novost. Jedan od posljednjih koji im se priključio je svakako onaj u New Delhiju gdje su se mnogi auto proizvođači odlučili predstaviti svoje novitete, a ponajviše se ističu konceptne najave gradskih crossovera. Nama svakako najzanimljiviji je dorađena verzija Volkswagenovog Taguna i to iz barem dva razloga.

Prije svega dakako jer ovaj proizvođač i brand uživaju veliku popularnost na našem tržištu, a drugo jer je ovo studija koja je vrlo bliska skorašnjem produkcijskom modelu koji bi se trebao pojaviti i kod nas.

Prvi put Taigun je predstavljen 2012. u Sao Paulu, a nova se verzija razlikuje dorađenim prednjim i stražnjim krajem te otraga postavljenim rezervnim kotačem. Ukupna duljina vozila iznosi 3859 mm, širina mu je 1728, a visina 1570 mm (1605 mm s krovnim nosačima).

Zahvaljujući kratkim prevjesima međuosovinski razmak mu iznosi 2470 mm što je rezultiralo relativno prostranim interijerom u kojeg se može smjestiti petoro putnika, a na raspolaganju im stoji i prtljažnik zapremine 280 l. Preklapanjem stražnjih sjedala obujam raste na 996 l.

Konceptni je automobil pokretao mali 3-cilindrični 1,0-litreni benzinski TSI motor snage 110 KS (81 kW) pri 5000 o/min te najvećeg okretnog momenta od 175 Nm pri 1500 o/min. Do 100 km/h ovom je modelu potrebno 9,2 sekunde, a najveća mu brzina iznosi 186 km/h. Uz ukupnu masu od 998 kg, prosječna mu se potrošnja kreće oko 4,7 l/100 km, odnosno uz spremnik goriva od 50 l, autonomija će mu se kretati oko 1000 km.

Proizvodnja ovog automobila je već potvrđena, a iz Volkswagena su napomenuli kako će feedback s ovog salona svakako uzeti u obzir prilikom daljnjih odluka o Taigunu.

0 Comment

Send a Comment