Redovita županova koordinacija sa gradonačelnicima i načelnicima općina

Autor: DK

Koordinacija 16.7.2015 - CopyPOŽEGA – Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević održao je koordinacijski sastanak sa gradonačelnicima i načelnicima općina u nazočnosti zastupnika u Hrvatskom saboru Franje Lucića, o čemu nam je prije početka koordinacije župan najavio teme razgovora.

Alojz Tomašević, požeško-slavonski župan

-Održavam redovite koordinacije i sastanke  sa gradonačelnicima i načelnicima općina tako da ćemo se i na ovoj današnjoj, prije odlaska na godišnje odmore, osvrnuti na nekoliko osnovnih tema, jer moramo raditi i posao mora ići dalje unatoč godišnjim odmorima. Razgovarati ćemo o tome gdje se trenutno nalazimo i koje su problematike u jedinicama lokalnih samouprava te da li funkcionira kompletan sustav. Problemi su oko poreza na dohodak koji je naše proračune uništio. Tema razgovora će biti i novi Zakon o turističkim zajednicama na koju smo temu o tome imali i tiskovnu konferenciju. Želim da o tome gradonačelnici i načelnici iznesu svoje stavove jer se to upravo reflektira i na njih – istakao je župan Alojz Tomačević.

Jedna od važnijih tema na koordinaciji je i ta oko uspostave Regionalnog centra za gospodarenje otpadom koji će biti u Šaguljama pokraj Nove Gradiške.

-Prošli sam tjedan potpisao ugovor sa dva župana, brodsko- posavskim i sisačko-moslavačkim, oko uspostave  Regionalnog centra za gospodarenje otpadom s čime su upoznati gradonačelnici i načelnici općina. Htjeli smo da taj centar bude ovdje na našem području što nije bilo moguće jer jedan od tri centra u Slavoniji može biti isključivo u Šaguljama. Potpisom ugovora dali smo mogućnost da kao takva tvrtka funkcionira u kojem je reguliran stav oko vlasničkog odnosa i modela upravljanja tom tvrtkom – rekao je Tomašević.

Najavljeno je da će se iznijeti i razmišljanja vezana na temu oko zadnjih tiskovnih konferencija koje je imao SDP, što može biti interesantno ako o tome naknadno dobijemo izjavu o čemu se točno razgovaralo i koji je zaključak.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci:

Translate »