50 GODINA NAKON MATURE: Ponovno zajedno na gimnazijskim stepenicama

Autor: BST

Nakon 50 godina maturanti 1969. godine stali su ponovno na stepenice stare gimnazije, kako bi slikom zabilježili zajedničko okupljanje.

Od preko 120 tadašnjih maturanata okupilo se njih 33, ništa manje veseli nego li na svojim prethodnim obljetnicama. Sada su svi umirovljenici, manje ili više još uvijek zaposleni u svojim zanimanjima, od profesora, doktora, menadžera, inženjera…

Zanimljivo je preklapanje brojki: Gimnazija je osnovana 1699. godine, maturirali su 1969. godine, a sada smo eto u 2019. godini.

Požeškim gimnazijalcima usađena je želja za znanjem i novim saznanjima. Da su unatoč znanju i iskustvu koje su kroz život stekli spremni saznati još nešto novoga, pokazali se i ovaj put, jer su susret započeli posjetom Dijecezanskom muzeju. Posebno zanimljivo bilo je u novoj gimnazijskoj zgradi, kada su među brojnim fotografijama izložbe Gimnazijski retro pronašli i svoje stare fotografije.

Veliki broj njih ne živi u Požegi, pa su stigli sa svih strana, od Engleske, Nizozemske, Njemačke, Srbije i gradova širom Hrvatske. Nakon zajedničke večere u dobrom raspoloženju, teško je bilo rastati se. Susret je završen sutradan, na prijepodnevnoj kavi, uz obećanje da se sastaju ponovno, ali prije nego što prođe idućih pet godina.

[FGAL id=257226]

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: