5. MEĐUNARODNO NATJECANJE TAMBURAŠA:Grand Prix požeškom učeniku Dominiku Miloševiću, studentu Luki Juriša i orkestru Muzičke akademije

Autor: D.K.

POŽEGA – Dvodnevno 5. Međunarodno natjecanje tamburaša koje je u više uzrasnih kategorija solista na dva tamburaška instrumenta, te komornih sastava okupilo je više od stotinu učenika osnovnih i srednjih škola, te studenata iz naše i susjednih zemalja završeno je u Glazbenoj školi Požega dodjelom niz nagrada, kao i velikih nagrada poznatih kao Grand Prix. Uz Glazbenu školu Požega organizatori su bili Muzička akademija Zagreb i Festival bunjevačkih pisama iz Subotice, a sve nastupe pratio je međunarodni peteročlani žiri kojemu je na čelu bio prof. Veljko Valentin Škorvaga sa zagrebačke Muzičke akademije, koji je donedavno bio ravnatelj požeške Glazbene škole.

Požeški učenik Dominik Milošević na primu uz korepeticiju na klaviru prof. Ivana Polića dobio je Grand Prix na nastup sa tim instrumentom, a mentor mu je prof. Marijan Paurić, inače pročelnik Odjela tambure u požeškoj Glazbenoj školi.

Grand Prix za svirku na braču primio je student Luka Juriša, a u kategoriji komornih sastava Velika nagrada pripala je orkestru Muzičke akademije Zagreb.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88