Požega.eu

4. VEČER POEZIJE I VINA: Milko Valent s pjesmom „Vino, Sunce: globalno ljepilo,“ pobjednik

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.M.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | 4. VEČER POEZIJE I VINA: Milko Valent s pjesmom „Vino, Sunce: globalno ljepilo,“ pobjednik Požega.eu | 4. VEČER POEZIJE I VINA: Milko Valent s pjesmom „Vino, Sunce: globalno ljepilo,“ pobjednik

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.M.

Pobjednik četvrte pjesničke manifestacije „Večer poezije i vina-Vinum et poeta“ na nacionalnoj razini je Milko Valent iz Zagreba, odlučilo je Prosudbeno povjerenstvo u sastavu eminentnih pjesnika: Miroslav Mićanović, Marija Lamot i Lana Derkač.Pobjedniku je plaketa, novčana nagrada i statua uručena na završnoj Večeri poezije i vina u prostoru Nastavne baze požeškog Veleučilišta, pokraj Podgorja.

Večer je održana u organizaciji požeškog Ogranka Matice hrvatske i Veleučilišta u Požegi, a uz pokroviteljstvo Požeško-slavonske županije, Grada Požege i Općine Kaptol.Na početku je sve nazočne pozdravila Anita Katić, predsjednica Ogranka Matice Hrvatske u Požegi, te je zahvalila pokroviteljima i suradnicima.U ime domaćina, požeškog Veleučilišta doc.dr. sc.Brankica Svitlica i doc.dr.sc. Berislav Andrlić zaželjeli su dobrodošlicu sudionicima ove manifestacije. Pozdravnim riječima nazočnima se pridružili i Matea Čeliković, u ime Grada Požege te zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha.U najuži izbor izdvojeno je šestoro pjesnika, a to su: Milko Valent (Vino, Sunce: globalno ljepilo), Bogdan Arnautović (Treći zglob kažiprsta), Zrinko Šimunović (Shiraz), Sanja Pilić (Ljeto na odlasku), Irena Ivetić (Vinogradarska) i Vera Grgec (Vinska istina starinska).

Miroslav Mićanović, predsjednik Povjerenstva je obrazložio zašto su izabrali za pobjednika Milka Valenta. Oni su čitali svoje pjesme.

Pobjednik Milko Valent rođen je 1948. godine u Zagrebu gdje je na Filozofskom fakultetu diplomirao filozofiju i komparativnu književnost. Prozaik je, pjesnik, dramatičar, esejist, teoretičar i kazališni kritičar. Dobitnik je niz književnih nagrada, suradnik je brojnih novena i časopisa, radijskih emisija. Izdao je više zbirki poezije i proze.Dodjeli nagrade je predhodilo čitanje prošlogodišnje pobjedničke pjesme Požežanke Lane Derkač “Loza i forenzika”.U glazbenom dijelu programa nastupili su članovi požeške klape sv. Lovro s nekoliko zapaženih izvedbi, a treba istaći i nadahnuto vođenje programa manifestacije Nataše Puljašić.

Foto: D. Mirković

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo