37-godišnjak divljao, provaljivao i razbijao po Vetovu, a zatvoren tek nakon pet dana kad je pravio nered i po Požegi

Autor: DK

VETOVO / POŽEGA – 37-godišnji hrvatski državljanin dobio je optužni prijedlog te je pritvoren na osam dana zbog narušavanja javnog reda mira u Požegi, u Cirakijevoj ulici. Utvrđeno je da je bio pod utjecajem alkohola od 0,64 promila. No, jučerašnji ispad nije sve što mu se stavlja na teret. On je, naime, s maltretiranjem drugih počeo još prije pet dana u Vetovu.

Na ponašanje 37-godišnjaka, koji je inače s područja Kaptola, požalili su nam se mještani Vetova koji su od nas tražili da im pomognemo jer su u strahu.

– Još 4. lipnja svašta je on po selu radio, kao da mu nitko ništa ne može, oštetio je automobil, obiteljsku kuću i dvorišne zgrade nekoliko ljudi iz sela, a provalio je u kuće dvojice susjeda i ukrao kojekakve predmete – kažu mještani.

Iz PU požeško-slavonske zatražili smo odgovore kolika je utvrđena materijalna šteta, što je ukradeno iz kuća, je li počinitelj otprije poznat i je li i ranije bio privođen nadležnom sucu. Isto tako zatražili smo odgovore vode li se protiv njega još neki postupci i za koja djela te jesu li u cijeli slučaj uključene i ne neke druge institucije.

– Osoba koju navodite u vašem upitu od 8. lipnja 2016. godine oštetila je pokretnu i nepokretnu imovinu (obiteljske kuće, dvorišne zgrade, osobni automobil i dr.) više vlasnika na području Vetova i time počinila manje materijalne štete. Počinitelj je otprije poznat policiji po činjenju prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te je u nekoliko navrata privođen prekršajnom sucu. U problematiku rješavanja događaja koje navodite uključeni su djelatnici OŽB Požega i Centra za socijalnu skrb u Požegi. Osim navedenog 37-godišnjak je i jučer oko 10.30 sati u Požegi u Ulici Franje Cirakija ponovno narušavao javni red i mir te je uz optužni prijedlog priveden prekršajnom sucu koji mu je odredio zadržavanje od 8 dana – odgovoreno nam je iz policije.

Ostaje nejasno zašto 37-godišnjak nije priveden još u subotu kada je napravio niz prekršaja u Vetovu, nego se s njegovim uhićenjem čekalo punih pet dana i to tek nakon što je i u Požegi narušavao javni red i mir.

Iz policije odgovor na to nismo dobili, no činjenica je da su Vetovčani ogorčeni jer divljanje 37-godišnjaka, kažu, moglo je završiti i puno gore.

/Foto: Ilustracija, net.hr/

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: