3. KUP OPĆINE BRESTOVAC: Dvojac Vidović-Poleto kuhao čobanac sa dvije kuhače -ukupni pobjednici Brestovčani ispred Dolca i Pavlovaca /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

Cijeli dan je bilo živo na igralištu i okolnim prostorima, kao i u objektu Nogometnog kluba „Mladost“ u Pavlovcima koji je zajedno sa tamošnjim Mjesnim odborom tu bio domaćin 3. Kupa općine Brestovac kao svojevrsnom natjecanju mjesnih odbora toga kraja. Pokrovitelji su bili Požeško-slavonska županija i općina Brestovac, a Pavlovčani pod vodstvom Joze Ilića pokazali su se dobrim domaćinima.

Do ovogodišnjeg natjecanja imali su susrete u nogometu, a od ove godine je to prošireno na, kartanje bele, te potezanje užeta  za muške dok dogodine planiraju uvesti i natjecanje žena u pikadu.

Imali su i gastronomsko natjecanje na otvorenom prostoru gdje su ekipe iz tamošnjih sela kuhale čobanac. Zanimljivo je da je među deset ekipa u kuhanju čobanca samo jedna i to Vidović-Poleto iz Završja imala u rukama dvije kuhače!

Uključili su se i lovci brestovačkog kraja, točnije članovi Lovačkog društva „Psunj“ iz Orljavca na čelu s predsjednikom Željkom Loknerom koji su skuhali 60 litara čobanca za organizatore natjecanja i njihove goste.

Ukupni pobjednik je Mjesni odbor Brestovac, drugi je Dolac, te treći Pavlovci.

Po pojedinim disciplinama Dolac je prvi u nogometu ispred Brestovca i Pavlovaca, zatim u beli je također najbolji Dolac iza kojega slijede Pavlovci i Jaguplije, dok je u potezanju užeta prvoplasirani  Brestovac, drugi su Gučani i treći Deževci.

Najbolji čobanac skuhali su majstori iz Brestovca, a iza njih su ekipe Gučana i Dolca.

Iz 18 mjesnih odbora u malom je nogometu nastupilo 12 momčadi, a isti broj je potezao uže u kojemu je svaka ekipa brojala 8 članova, dok je u beli bilo 17 dvočlanih sastava jer je data mogućnost da se iz istog mjesnog odbora može prijaviti više ekipa. Pobjednicima u svim natjecateljskim kategorijama uručeni su pehari.

Foto: D. Krstanović [FGAL id=259487]

Više iz kategorije