25 GODINA ALLESA: Krenuli iz kioska površine od četiri kvadrata, a danas se prostiru na više od tri tisuće i imaju 80-ak zaposlenih /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

Tvrtka Alles slavi punih 25 godina djelovanja. Tu obljetnicu tvrtka je proslavila, njen vlasnik Thomas Heinz Pandžić i njegova obitelj, supruga, sinovi, snahe i unučad, s vjernim kupcima, poslovnim partnerima, zaposlenicima te brojnim gostima i uzvanicima.

-Što reći 1993. godina nastala je ideja o osnivanju privatnog biznisa. Supruga mi je ostala bez posla i tada smo krenuli. Otvorili smo mali kiosk na tržnici. Prodavali smo sve i svašta, kućne potrepštine, sve ono što se u ta tri do četiri metra kvadrata moglo od asortimana držati i prodavati. Naredne 1994. godine dao sam otkaz u tvrtki u kojoj sam radio, priključio sam se privatnom biznisu i počeo raditi sa suprugom. Sa 1.lipnja 1994. počeli smo raditi i službeno pod nazivom tvrtke Alles koja danas zapošljava više od 80 zaposlenika. Kroz svih ovih 25 godina nije bilo jednostavno. Radili smo na više lokacija krenuvši sa poslovnim prostorom 50-ak kvadrata, nakon toga 250, dok nismo prešli u Industrijsku zonu, ovdje gdje se danas nalazi trgovački centar. Bili smo ovdje prvi i jedini. Nije čak bilo niti mosta koji sada spaja sve ulice – istakao je Thomas Heinz Pandžić, vlasnik i direktor tvrtke Alles dodajući kako su neki mislili i pričali po gradu da je lud zato što gradi trgovački centar pokraj smetlišta među zasađenim kukuruzom u polju….

-Sve smo svoje uložili što smo kao obitelj imali kako bi izgradili trgovački centar i stavili sve pod hipoteku. Tada smo imali ukupnu investiciju veću od 5,5 milijuna kuna, od kupovine zemljišta do izgradnje zgrade. Da sam bio u pravi i na prvom putu uvjerio sam se kada smo imali otvorenje trgovačkog centra kada je na tisuće ljudi došlo na otvorenje. Iz dana u dan smo bili sve uvjereniji da smo napravili pravi posao i puno toga napravili. Dizali smo kredite, vraćali jedne uzimali druge i malo po malo smo došli i do nižih kamata puno toga izgrađivali i kao što vidite napravili. Danas smo priznata tvrtka koja je imala svoje uspone i padove, ali nikada nismo bili blokirani niti kome dužni. Imamo ovdje radnika koji rade ovdje u tvrtki od prvog dana – zaključio je Thomas Heinz Pandžić, vlasnik i direktor tvrtke Alles.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek