Prisegnuo 23. naraštaj vojnika ročnika u požeškoj vojarni 123. brigade: “Nasljednici ste hrvatskih branitelja i dio velike obitelji pobjedničke vojske čime se možete ponositi” /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Na vjernost domovini danas je prisegnuo 23. naraštaj ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju, ukupno 324 ročnika od kojih je 60 žena. Obuka je započela 28.rujna. U početku se prijavilo 344 ročnika, od kojih 63 ročnice. Do polaganja prisege odustalo ih je 20, a među njima tri žene.

U Središtu za temeljnu obuku u Požegi ročnici provode prvih osam tjedana obuke, dio u vojarni, dio na Logističkom vježbalištu “Glavica” te dio na strelištu “Novo Selo”. Završetak obuke je 23. studenog 2018. godine.

Tekst prisege pročitao je zapovjednik Središta za temeljnu obuku u Požegi brigadir Milan Čorak, a postrojeni ročnici prisegnuli su da će se u „obnašanju svoje dužnosti pridržavati Ustava i zakona, savjesno i odgovorno izvršavati službene zapovijedi, braniti suverenitet i teritorijalnu cjelovitost Republike Hrvatske te poštivati i štititi temeljna načela slobode i jednakosti.

Uz državnog tajnika Ministarstva obrane Tomislava Ivića i general pukovnika Dragu Matanovića, zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Hrvatske vojske izaslanika predsjednice i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga svečanosti su prisustvovali, general bojnik Siniša Jurković, zapovjednik Kopnene vojske, brojni visoki časnici, dočasnici, zapovjednici grana OS RH, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, pleternička gradonačelnica Antonija Jozić, zamjenik požeškog gradonačelnika Ferdinand Troha, zamjenik načelnika Policijske uprave požeško-slavonske Dalibor Bauer, te drugi gosti i uzvanici.

U svom obraćanju general pukovnik Drago Matanović, zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Hrvatske vojske i izaslanika predsjednice i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga Hrvatske vojske podsjetio je ročnike koji su netom prisegnuli kako su se obvezali na vjernost Domovini i da su nasljednici hrvatskih branitelja i dio velike obitelji pobjedničke vojske čime se mogu ponositi.

-Potvrdu spremnosti naše vojske vidjeli smo na Vojnoj vježbi “Velebit 18” na kojoj je dokazano kako se Hrvatska vojska prožeta domoljubljem razvija. Nabavom novih sredstava razvijamo nove sposobnosti i motiviranost, a mnogi će od vas spoznati vojnu službu kao novi izazov i profesionalnu karijeru. Vaša je zadaća da svoje obveze izvršavate odgovorno i savjesno te da dosljedno slijedite svoje instruktore od kojih možete puno toga naučiti – rekao je između ostalog general pukovnik Drago Matanović.

U ime potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra obrane Damira Krstičevića poticajnim riječima se obratio državni tajnik Ministarstva obrane Tomislav Ivić.

Foto: Marko Krstanović

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »