24.Novogradiško glazbeno ljeto, 14. do 18. kolovoza: Doživite Slavoniju svim osjetilima

Sve je spremno za Novogradiško glazbeno ljeto, jedinstvenu manifestaciju prema kojoj se planiraju godišnji odmori, priču koja je odavno prerasla lokalne okvire i pozicionirala se kao središnji ljetni event u Slavoniji. Bit će tako i ove godine za što će se, uz organizatore, Grad Novu Gradišku i Turističku zajednicu, pobrinuti i izvođači-Damir Kukuruzović i Django group, Silente, Darko Rundek, Bosutski bećari, Berde bend, Maja Šuput, Ljubavnici i Željko Joksimović. Uz već dobro poznate i odavno uhodane tri žanrovski različite glazbene večeri-rock, tamburašku i zabavnu, manifestacija će, po prvi puta, u svom 24. izdanju, publici ponuditi priliku i za uživanjem u jazzu, a kako bi doživljaj bio potpun, tu je i Festival craft piva, sajam obrtničkih i OPG proizvoda, Kids fun zone, večer tradicije i folklora, te niz drugih kulturno-zabavno-sportskih sadržaja. Dobrodošli na Novogradiško glazbeno ljeto od 14.do 18.kolovoza!

Najdugovječnija i najprepoznatljivija novogradiška manifestacija i ove će godine nastojati opravdati epitet središnjeg ljetnog eventa u Slavoniji i potvrditi kako je riječ o događaju prema kojem se, s pravom, planiraju godišnji odmori. Sve je spremno za 24.Novogradiško glazbeno ljeto, turističko-kulturno-zabavnu priču zbog koje se u kolovozu, itekako, isplati navratiti u jedan od najmlađih hrvatskih gradova.

Sudeći prema pripremljenom, bit će tako i ove godine, za što će se, uz organizatore, Grad i Turističku zajednicu, pobrinuti i izvođači, vrhunski glazbenici, zvijezde žanrovski različitih glazbenih večeri , koje manifestaciju čine specifičnom. Uz već dobro poznate i odavno uhodane rock, tamburašku i zabavnu večer, Novogradiško glazbeno ljeto ove će godine, po prvi puta, poklonicima nešto posebnijeg zvuka, ponuditi priliku za uživanjem u jazzu, na koncertu Damira Kukuruzovića, gitarističkog virtuoza, utemeljitelja Django groupa i najboljeg promotora hrvatske jazz glazbe u svijetu, kome će pripasti i čast da, u srijedu, 14.kolovoza, manifestaciju službeno glazbeno i “otvori”. Četvrtak, 15.kolovoza, kao i ranijih godina, rezerviran je za rock zvuk čije će “boje braniti” Silente, dubrovački bend nagrađen Porinom i Darko Rundek, pjesnik, glazbenik, kompozitor, frontmen kultne zagrebačke grupe Haustor i utemeljitelj projekta Rundek Cargo Orkestar. Publici godinama najomiljenija, tamburaška večer, ispunjena tradicijom i pismom slavonskom, u petak, 16.kolovoza, uz domaće snage sastava “Rubato”, na efektnu pozornicu u središte grada dovodi i najpoznatije slavonskobrodske tamburaše, “Berde bend”, te “Bosutske bećare”, sastav poznat po glazbenoj fuziji s dalmatinskim klapama, kojima će se, nešto malo poslije ponoći, pridružiti i kraljica zabave-Maja Šuput. Nakon prošlogodišnjeg, po broju posjetitelja rekordnog -Severininog nastupa, organizatorima nije bilo ni malo jednostavno pronaći zvijezdu sličnog “kalibra”. Na sreću, riječ je o glazbeno sve relevantnijoj manifestaciji, što je prepoznao i Željko Joksimović, regionalna zvijezda koja će se, u subotu, 17.kolovoza, pobrinuti za nove rekorde. Zabavnu večer tradicionalno će otvoriti najmlađi, oni čije vrijeme tek dolazi, sudionici festivala “Djeca pjevaju hitove”, male i malo veće zvijezde pristigle iz cijele Slavonije i Baranje, u organizaciji Udruge “Hobotnica”, a koncertu večeri, prethodit će nastup “Ljubavnika”, sve popularnijeg mladog zagrebačkog benda. Večer tradicije i folklora, službeno i posljednji dan manifestacije, ove će godine, u nedjelju, 18.kolovoza, za razliku od prijašnjih kada ju je zajednički osmišljavalo nekoliko kulturno umjetničkih društava, pripasti Folklornom ansamblu Markovac, jednom od naših najboljih amaterskih folklornih ansambala, istinskim čuvarima i zaljubljenicima u narodnu baštinu. Osim niza sjajnih besplatnih koncerata, najpoznatija i najdugovječnija novogradiška manifestacija u pet će dana trajanja, od 14.do 18.kolovoza, gostima i posjetiteljima grada ponuditi i niz pratećih sadržaja, predstavljajući sve ono najbolje i najkvalitetnije od regije, pozicionirajući istovremeno kontinent kao atraktivnu i poželjnu turističku destinaciju. Sve to obilato začinjeno osjetno dobrom energijom, dragim ljudima, prepunim gradskim ulicama i jedinstvenom atmosferom kirvaja.

Navratite li u Novu Gradišku narednih dana, Slavoniju ćete moći doživjeti i okusima i mirisima, za što će se, uz zvuke glazbe, pobrinuti i Festival craft piva, sajam obrtničkih i OPG proizvoda, gastro kutak, te Kids fun zone, jedinstveni  prostor u kojem će uživati najmlađi. Detalji i sadržaji manifestacije čekaju vas na službenoj http://ngljeto.com/ i facebook stranici https://www.facebook.com/ngljeto,/ te na novogradiškim ulicama, stoga, navratite. Dobrodošli na Novogradiško glazbeno ljeto!

0 Comment