22. naraštaj ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju u Požegi

Autor: DK

Obuku dragovoljnog vojnog osposobljavanja u Središtu za temeljnu obuku u Požegi započeo je 171 ročnik, od kojih 29 ročnica. Služenje je započelo prihvatom ročnika i potpisivanjem ugovora s MORH-om o dragovoljnom vojnom osposobljavanju gdje je na obuku dragovoljnog vojnog osposobljavanja kandidata za časnike i dočasnike zdravstvene službe pristupilo osam ročnika, od čega četiri ročnice.

Ročnicima predstoji tjedan dana prilagodbe te upoznavanja i savladavanja vojničkih sposobnosti i vještina predviđenih Programom obuke i ocjenjivanja. Svi će oni na dragovoljnom vojnom osposobljavanju provesti osam tjedana u Središtu za temeljnu obuku. Prva faza obuke u trajanju od dva tjedna provodi se u vojarni 123. brigade HV-e“ u Požegi, a druga faza obuke provodi se u vojarni 123. brigade ˝Požega˝ u Požegi, Logističkom vježbalištu „Glavica“ i na strelištu „Novo Selo“. Treća faza obuke u trajanju od jednog tjedna provodi se ponovo u vojarni 123. brigade ˝Požega˝ u Požegi.

Tijekom obuke ročni vojnici obučavaju se iz programskih područja, rukovanje osobnim oružjem, kretanje, komuniciranje, zaštita, reakcije, vojna služba, tjelovježba i psihološka priprava ročnika. Dragovoljni ročnik koji uspješno završi obuku stječe vojno-stručnu specijalnost (VSSp) streljačka, dužnost strijelac roda pješaštva čime ispunjava jedan od propisanih uvjeta za prijem u djelatnu vojnu službu.

Završetak obuke i otpust ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju planiran je 6. srpnja 2018. godine, a ročnika kandidata za časnike i dočasnike zdravstvene službe 1. lipnja 2018. godine.

Od početka dragovoljnog vojnog osposobljavanja 2008. godine do 2018. godine, obuku dragovoljnog vojnog osposobljavanja uspješno je završilo 7315 ročnika.

Tekst i foto: morh.hr.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: