21. GODIŠNJICA OSNUTKA VELEUČILIŠTA U POŽEGI: Uskoro novi studij gastroenologije, a do kraja godine i završetak studentskog doma

Autor: DK

Više od tri i pol tisuće studenata završilo je obrazovanje na nekom od studija požeškog Veleučilišta, a trenutačno na ovoj visokoškolskoj ustanovi studira oko devet stotina studenata. To su samo neke brojke izrečene na svečanosti u prigodi 21. godišnjice osnutka, koje potvrđuju značaj Veleučilišta Požega.

Na održanoj svečanosti čestitke za sva postignuća uputili su gradonačelnik Požege Darko Puljašić, Vedran Neferović, zamjenik župana Požeško-slavonske županije, predsjednik Obrtničke komore Hrvatske Dragutin Ranogajec, pomoćnica ravnateljice Agencije za znanost i visoko obrazovanje Sandra Bezjak i drugi. Gosti na svečanosti su bili i predstavnici prijateljskih fakulteta i škola iz Osijeka, Zagreba, Virovitice, Slavonskog Broda, te predstavnici mnogih ustanova i gospodarskih tvrtki iz Požeško-slavonske županije.

Ova godina je izuzetna za požeško Veleučilište iz nekoliko razloga: do kraja godine bit će završena izgradnja studentskog doma, što će poboljšati uvjete smještaja studenata. Tu su i projekti koji se šire na zemlje Azije i Amerike, zatim slijedi početak novog studija gastroenologije i završetak priprema za studij elektroničkog poslovanja. Prema riječima dr.sc. Berislava Andrlića, prodekana za razvoj, sve to je rezultat nastojanja Veleučilišta Požega, koje pokušava odgovoriti na zahtjeve tržišta rada i ponuditi što bolji model studiranja. Uz studente iz Slavonije i Hrvatske, u Požegi studiraju studenti iz Francuske, Japana, Ukrajine, Gruzije i drugih zemalja.

Požega i Veleučilište se vole 21 godinu, jedno bez drugog ne idu i nemoguće je zamisliti naš grad bez njegovog Veleučilišta – rekao je gradonačelnik Darko Puljašić, čestitajući godišnjicu, te zahvalio svima koji su prepoznali potrebu njegovog osnivanja.

-Dovoljan je odmak vremena od 21 godine Veleučilišta u Požegi da sve one slutnje i zebnje, kako će to izgledati, kako će ta ustanova biti prihvaćena u svojoj sredini i što će nam donijeti dovoljan je period da se može analizirati proteklo stanje i reći sve ono što je bilo problematično. Požeško Veleučilište ima pravo i na istraživanje a lokalna sredina nema pravo na eksperimente. Nema pravo eksperimentirati niti donositi loše odluke. Veleučilište je prihvaćeno i zrelo s 21 godinom i s programom koji je zacrtan. Novoj upravi i dekanu trebamo dati potporu i mir, a studentima vjeru da će Požega biti na karti studentskih ustanova – rekao je Vedran Neferović, zamjenik požeško-slavonskog župana.

O tome što je Veleučilište do sada postiglo i kakvi su planovi razvoja govorio je Željko Karas, član Veleučilišta, najavljujući nove projekte, među kojima je osnivanje znanstveno istraživačkog centra. Sandra Bezjak u ime Agencije za znanost i visoko obrazovanje najavila je završetak postupka akreditacije Veleučilišta, koja jamči ispunjavanje svih zahtjevnih europskih standarda visokog obrazovanja. Na svečanosti su uručena priznanja  studentima i profesorima za postignute rezultate u radu.

Nakon svečanosti održana je stručna panel rasprava na temu Kako brendirati u ruralnom razvoju, o čemu su govorili prof. dr. sc. Drago Šubarić, prof. dr. sc. Josip Mikulić, prof. dr. Božo Skoko, prof. dr. sc. Damir Krešić, mr. sc. Mario Raguž, Zdravko Jelčić i Boris Ljubičić.

Foto: D. Mirković [FGAL id=256309]

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: