2016. najgora u zadnjih pet godina: Poginulo 11 osoba; policija čini sve da se crni trend zaustavi

Autor: D.K.
prometna bektez

Prometna nesreća – Ilustracija

POŽEGA – “Sjedaju za upravljač s ogromnim količinama promila u organizmu: Prema takvima policija nema milosti”, “Od siline udarca Renault se prevrnuo: Dvoje prevezeno u bolnicu, vozač se žalio na bolove u glavi, “Crna nedjelja u prometu: Smrtno stradao biciklist”……..ovo su samo neki od naslova članaka objavljenih posljednjih dana na portalu pozega.eu. Svaka žrtva u prometu je prevelika, a kada je broj poginulih alarmantno velik, pitamo se što i kako napraviti. Jer statistike govore sljedeće:

2012. godine – 10 poginulih na području PU požeško-slavonske
2013. godine – 8 poginulih
2014. godine – 4 poginulih
2015. godine – 4 poginulih
studeni 2016. – 11 poginulih

Na naš upit što policija poduzima da se zaustavi broj stradavanja jer već sada imamo više poginulih nego u posljednje dvije godine zajedno dobili smo odgovor koji prenosimo u cijelosti:

“Zaključno s danom 24. studenoga ove godine na našim prometnicama bilježimo ukupno 430 prometnih nesreća od čega osam s poginulim osobama, 151 s ozlijeđenim te 271 prometnu nesreću s materijalnom štetom. U tim nesrećama stradalo je ukupno 226 osoba i to 11 smrtno, 57 je teško, a 158 lakše ozlijeđeno. Policijski službenici pored svakodnevnog nadzora sudionika u prometu provode i preventivno-represivne akcije usmjerene na najčešće prekršaje koji dovode do prometnih nesreća.

Već početkom godine kada je zamijećen trend pogoršanja stanja sigurnosti u prometu započelo se s provedbom dodatnih aktivnosti u vidu koordiniranih akcija u kojima su sudjelovali i službenici iz susjednih Policijskih uprava, a pri tome je korištena sva raspoloživa oprema i tehnika. Isto tako na mjesečno j bazi provode se ciljane aktivnosti naložene na nivou cijele EU koje su također usmjerene na sankcioniranje prekršaja najtežih oblika.
O svim tim aktivnostima Policijska uprava požeško-slavonska obavještava javnost putem medija kroz najave samih akcija, ali i objavom njihovih rezultata. Na redovnim mjesečnim konferencijama za medije i u dnevnim priopćenjima upoznati ste s prometnom problematikom, aktivnostima koje provodi policija kao i savjetima o sigurnom sudjelovanju u prometu.

Budući da dosljedno pratite rad ove Policijske uprave i vjerujemo da shvaćate važnost medijskih djelatnika u prezentiranju poželjnih ponašanja sudionika u prometu pozivamo vas da i nadalje afirmativno pratite naša nastojanja podizanja razine prometne sigurnosti.”

Pojačane policijske kontrole sudoista vikendima vidljive na ulicama. No, ostaje pitanje je li to dovoljno i treba li nešto promijeniti?

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.