19. BRESTOVAČKI SUSRETI HRVATSKE: Mještani Požeškog Brestovca ukupni pobjednici svih natjecanja /FOTO/

Tradicionalni 19. Brestovački susreti održani  su ovog vikenda u Orehovečkom Brestovcu pokraj Zaboka u Zagorju, a okupili su oko 300 sudionika iz četiri Brestovca.

U ukupnom poretku sportskih natjecanja pobjednik je Požeški Brestovac s 490 bodova, drugi su domaćini Orehovečki Brestovac također s 490 bodova, ali s jednom pobjedom manje u disciplinama,  treći je Garešnički Brestovac s 370 bodova, te četvrti Daruvarski Brestovac s 330 bodova. Jubilarni 20 Brestovački susreti održat će se iduće godine u Garešničkom Brestovcu.

Požeški Brestovac je sudjelovao sa oko 60 osoba, a bio je prvi iz potezanja užeta muški i ženske, ribolov, stolni tenis, šah, vatrogasna vježba, zatim drugi u streljaštvu, badminton žene i beli (muški),  nadalje treći su bili iz beli(žene), te četvrti u nogometu i pikadu(žene).

Mjesni odbor općinskog središta Brestovac bio je do sada četiri puta domaćin Susreta Brestovaca, koji svake godine okupljaju mještane iz svih mjesta sa tim imenom u našoj državi, a utemeljitelj ovih susreta je Jozo Marinović iz Brestovca kraj Požege.

Ivan Đurčević, predsjednik Mjesnog odbora Brestovac, koji je organizator i nositelj suradnje zahvalio je općini Brestovac na potpori za ovo gostovanje u Zagorju, koje je donijelo daljnje upoznavanje mještana,  razmjenu iskustva u radu, te dosta druženja.

[FGAL id=259685]

0 Comment