145 GODINA POSTOJANJA – Građansko streljačko društvo Požega 1871 proslavilo visoku obljetnicu

Autor: S.P.

POŽEGA – Prigodnom svečanošću uz dodjelu priznanja zaslužnim članovima Društva i onima koji su dali doprinos razvoju bogate streljačke tradicije, Građansko streljačko društvo Požega 1871 proslavilo je danas u Gradskom kazalištu 145 godina postojanja.

Od svog nastanka Građansko streljačko društvo, kao najstarije sportsko društvo u Požegi imalo je značajnu ulogu u društvenom i sportskom životu grada. Impresivni su njihovi sportski rezultati jer članovi društva nastupali su za reprezentaciju Hrvatske, osvojili su 3 medalje na Svjetskim prvenstvima, 9 na Europskim prvenstvima, 52 medalje na Prvenstvima Hrvatske i 24 medalje u Hrvatskoj ligi.

“Krenulo se iz Jagodnjaka, pa Grginog dola i evo danas smo na Rekreacijskom centru. Društvo danas ima puno bivših članova, ali i puno mladih, djece. Škola streljaštva radi u punom zamahu i na zbog tog smo vrlo sretni. Aktualni problemi su nam sa strelištem malog kalibra koje je zatvoreno jer nismo uspjeli zadovoljiti europske uvjete, ali radimo na rješenju kako bi krenuo i taj dio jer na gađanje malim kalibrom i PAP-ovkom idemo na streljanu na jezero Petnja, na policijsko strelište. Na Rekreacionom centru odvija se gađanje zračnom puškom i samostrelom, ali unatoč svemu postižemo odlične, vrhunske rezultate i imamo razloga za ponos jer mladi idu na natjecanja, donose medalje i na pravi način pronose bogatu tradiciju Društva,” rekao je predsjednik Društva Željko Peternel.

Mario Pilon, zamjenik požeškog gradonačelnika

Na svečanosti je o povijesti društva govorio tajnik Zoran Špoler, a uručena  su i priznanja za doprinos radu društva  Ivanu Včeliku, Gradu Požegi, Hrvatskom streljačkom savezu, Željku Mitroviću, Đurđi Šakić te dugogodišnjem članu društva Ivanu Čokrliću. U  ime dobitnika zahvalio je zamjenik gradonačelnika Mario Pilon.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot