145 GODINA POSTOJANJA – Građansko streljačko društvo Požega 1871 proslavilo visoku obljetnicu

POŽEGA – Prigodnom svečanošću uz dodjelu priznanja zaslužnim članovima Društva i onima koji su dali doprinos razvoju bogate streljačke tradicije, Građansko streljačko društvo Požega 1871 proslavilo je danas u Gradskom kazalištu 145 godina postojanja.

Od svog nastanka Građansko streljačko društvo, kao najstarije sportsko društvo u Požegi imalo je značajnu ulogu u društvenom i sportskom životu grada. Impresivni su njihovi sportski rezultati jer članovi društva nastupali su za reprezentaciju Hrvatske, osvojili su 3 medalje na Svjetskim prvenstvima, 9 na Europskim prvenstvima, 52 medalje na Prvenstvima Hrvatske i 24 medalje u Hrvatskoj ligi.

“Krenulo se iz Jagodnjaka, pa Grginog dola i evo danas smo na Rekreacijskom centru. Društvo danas ima puno bivših članova, ali i puno mladih, djece. Škola streljaštva radi u punom zamahu i na zbog tog smo vrlo sretni. Aktualni problemi su nam sa strelištem malog kalibra koje je zatvoreno jer nismo uspjeli zadovoljiti europske uvjete, ali radimo na rješenju kako bi krenuo i taj dio jer na gađanje malim kalibrom i PAP-ovkom idemo na streljanu na jezero Petnja, na policijsko strelište. Na Rekreacionom centru odvija se gađanje zračnom puškom i samostrelom, ali unatoč svemu postižemo odlične, vrhunske rezultate i imamo razloga za ponos jer mladi idu na natjecanja, donose medalje i na pravi način pronose bogatu tradiciju Društva,” rekao je predsjednik Društva Željko Peternel.

Mario Pilon, zamjenik požeškog gradonačelnika

Na svečanosti je o povijesti društva govorio tajnik Zoran Špoler, a uručena  su i priznanja za doprinos radu društva  Ivanu Včeliku, Gradu Požegi, Hrvatskom streljačkom savezu, Željku Mitroviću, Đurđi Šakić te dugogodišnjem članu društva Ivanu Čokrliću. U  ime dobitnika zahvalio je zamjenik gradonačelnika Mario Pilon.

0 Comment