Radni sastanak gradonačelnika Vedrana Neferovića s predstavnicima mjesnih odbora

Autor: pozega.hr

POŽEGA – Plan i dinamika izvođenja radova u mjesnim odborima u 2017. godini bila je tema sastanka što ga je gradonačelnik Vedran Neferović jučer održao s predstavnicima mjesnih odbora. Nakon što su proljetos konstituirani, prvi zadatak koji su dobili predstavnici pojedinih mjesnih odbora bio je da u pisanom obliku dostave prijedlog potreba i programa rada za mjesni odbor, a potom su jučer o istima raspravljali s gradonačelnikom Vedranom Neferovićem i njegovim suradnicima.

Nasipavanje cesta i kanala, postavljanje stupova ulične rasvjete, sanacija kolnika i prijevoz učenika samo su neki od problema s kojim se svakodnevno suočavaju stanovnici prigradskih naselja, a koje će Grad nastojati riješiti u idućem proračunskom razdoblju.

– Prema potrebama koje ste nam dostavili pokušali smo odrediti neke prioritete za svaki mjesni odbor. Zbog nove porezne politike Grad Požega je 2015. godine na godišnjoj razini ostao bez 4 milijuna kuna. To je iznos koji jako puno znači za sve one potrebe koje bismo mi trebali kao Grad izvršavati. No, od početka s mjesnim odborima imamo dobru i kontinuiranu komunikaciju. Sigurno da se u četiri godine ne može riješiti sve ono što pati mjesne odbore, sigurno da tu ima i nekih nerealnih zahtjeva. Zajednički ćemo vidjeti koliko koji zahvat košta te odrediti što je prioritet. Uvažit ćemo mišljenje stanovnika i vas kao izabrane predstavnike građana u svakom mjesnom odboru – rekao je gradonačelnik Neferović.

Tijekom prvih devet mjeseci ove godine na području Grada Požege uloženo je oko 30 milijuna kuna. Ako se izuzmu velike investicije u gradu, za ostale potrebe izdvojeno je 10 milijuna kuna, od čega je u prometnice i mostove uloženo 2 milijuna kuna, za javnu rasvjetu oko 800 tisuća, javnu higijenu i zelenilo 1,9 milijuna kuna, za ulaganja u prometnice i nogostupe izdvojeno je 1,8 milijuna, za izgradnju javne rasvjete oko 200 tisuća kuna, za igrališta 140 tisuća kuna, mjesne domove 660 tisuća, a za autobusna stajališta oko 100 tisuća kuna.

Gradonačelnik Neferović je najavio kako će Grad u planu za 2017. godinu isprojektirati mjesne domove u onim mjesnim odborima gdje je to doista potrebno, dok će ostali prioriteti biti rasvjeta, održavanje prometnica i nasipavanje te izgradnja novih prometnica po mjesnim odborima dok će se određeni zahvati pokušati realizirati u suradnji s Hrvatskim vodama.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: