Radni sastanak gradonačelnika Vedrana Neferovića s predstavnicima mjesnih odbora

Autor: pozega.hr

POŽEGA – Plan i dinamika izvođenja radova u mjesnim odborima u 2017. godini bila je tema sastanka što ga je gradonačelnik Vedran Neferović jučer održao s predstavnicima mjesnih odbora. Nakon što su proljetos konstituirani, prvi zadatak koji su dobili predstavnici pojedinih mjesnih odbora bio je da u pisanom obliku dostave prijedlog potreba i programa rada za mjesni odbor, a potom su jučer o istima raspravljali s gradonačelnikom Vedranom Neferovićem i njegovim suradnicima.

Nasipavanje cesta i kanala, postavljanje stupova ulične rasvjete, sanacija kolnika i prijevoz učenika samo su neki od problema s kojim se svakodnevno suočavaju stanovnici prigradskih naselja, a koje će Grad nastojati riješiti u idućem proračunskom razdoblju.

– Prema potrebama koje ste nam dostavili pokušali smo odrediti neke prioritete za svaki mjesni odbor. Zbog nove porezne politike Grad Požega je 2015. godine na godišnjoj razini ostao bez 4 milijuna kuna. To je iznos koji jako puno znači za sve one potrebe koje bismo mi trebali kao Grad izvršavati. No, od početka s mjesnim odborima imamo dobru i kontinuiranu komunikaciju. Sigurno da se u četiri godine ne može riješiti sve ono što pati mjesne odbore, sigurno da tu ima i nekih nerealnih zahtjeva. Zajednički ćemo vidjeti koliko koji zahvat košta te odrediti što je prioritet. Uvažit ćemo mišljenje stanovnika i vas kao izabrane predstavnike građana u svakom mjesnom odboru – rekao je gradonačelnik Neferović.

Tijekom prvih devet mjeseci ove godine na području Grada Požege uloženo je oko 30 milijuna kuna. Ako se izuzmu velike investicije u gradu, za ostale potrebe izdvojeno je 10 milijuna kuna, od čega je u prometnice i mostove uloženo 2 milijuna kuna, za javnu rasvjetu oko 800 tisuća, javnu higijenu i zelenilo 1,9 milijuna kuna, za ulaganja u prometnice i nogostupe izdvojeno je 1,8 milijuna, za izgradnju javne rasvjete oko 200 tisuća kuna, za igrališta 140 tisuća kuna, mjesne domove 660 tisuća, a za autobusna stajališta oko 100 tisuća kuna.

Gradonačelnik Neferović je najavio kako će Grad u planu za 2017. godinu isprojektirati mjesne domove u onim mjesnim odborima gdje je to doista potrebno, dok će ostali prioriteti biti rasvjeta, održavanje prometnica i nasipavanje te izgradnja novih prometnica po mjesnim odborima dok će se određeni zahvati pokušati realizirati u suradnji s Hrvatskim vodama.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot