12. Kup ugostitelja Sv. Grgur 2017.: Učenici pokazali svoja umijeća i vještine u prigotovljavanju hrane i pića pred gostom /FOTOGALERIJA/

Autor: S.P.

POŽEGA – Više od 40 natjecatelja iz šest strukovnih škola, Županje, Osijeka, Đakova, Virovitice, Zagreba i Požege sudjelovalo je na 12. Kup ugostitelja Sv. Grgur 2017. u organizaciji Obrtničke komore Požeško-slavonske županije, Udruženja obrtnika Požega, Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika te Obrtničke škole Požega. 

Kup ugostitelja krenuo je prije 12 godina s ciljem promoviranja znanja i vještina specifičnih ugostiteljskoj struci, posebice u segmentu prigotovljavanja hrane i pića pred gostom.

-To nije uobičajena ugostiteljska usluga, osim u hotelima i restoranima visokih kategorija. Stoga smo htjeli ta znanja i vještine prošiti i u bazi, u školama. Za razliku od klasičnog pripremanja, ovdje je potrebna publika, javni nastup koji zahtijeva sigurnost i samopouzdanje, a ono što smo uvježbali u našim školskim prostorima, mogli smo prezentirati samo na ovakvim natjecanjima – naglasila je ravnateljica Obrtničke škole Požega Iva Šnajder.

Uz korištenje vrhunskih namirnica i vina požeškoslavonskih proizvođača i vinara, svoje vještine učenici su pokazali u sedam kategorija – flambiranje slanih jela, flambiranju slatkih jela, pripremanju kratkih mješavina u barskoj čaši, pripremanju dugih mješavina u ručnom mješaču, pripremanju bezalkoholnih mješavina u električnom mješaču, pripremanju barskih mješavina slobodnim stilom te sljubljivanju vina uz  flambirana jela.

/Foto: D. Mirković/

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: