Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

“NOĆ SEVDAHA I NARODNE MUZIKE” U SVEČANOJ DVORANI AVIA: Posjetitellji pjevali i plesali uz Ivana Jelića

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: D. Mirković
FOTO: D. MIRKOVIĆ

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: D. Mirković
FOTO: D. MIRKOVIĆ

Tebi majko misli lete", "Đelem, đelem", "Ne klepeći nanulama", "Šta će mi život bez tebe draga", samo su dio pjesama akademskog pjevača Ivana Jelića koje su dirnule u srce svakog posjetitelja do gotovo posljednjeg mjesta ispunjene Svečane dvorane Avia u Velikoj na „Noći sevdaha i narodne muzike“. Bila je to noć glazbe i sevdalinki ali i dobre hrane. Uz Jelića nastupili su i akademski obrazovani glazbenici, virtuozi na svojim instrumentima, Emil Gabrić na violini i Požežanima od prije znani Marko Majstorović na harmonici. 


Bilo je tu vokalno-instrumentalnih obradama tradicionalnih etnomelodija, nastalih na području zemalja jugoistočne Europe, melodija od sevdaha, preko starogradske glazbe i napjeva, međimurskih i dalmatinskih pjesama, makedonskog melosa pa sve do poznatih djela ozbiljne glazbe. Posjetitelji su pjevali s Jelićem ali i plesali te igrali kola.


Ivan Jelić je uspješan glazbenik, pjevač i sportaš rođen u Zenici. Magistirao je pjevanje u Zagrebu, a zadnjih je godina postao zapažen na glazbenom radaru zbog svojih uspješnih i ambicioznih projekata, gostovanja i suradnji.


Kristijana Križanović, vlasnica Avije uz bogatu večeru sa krem juhom, odličnom sarmom i janjetinom sa ražnja ponudila je prigodne slastice primjerene sevdahu, bakalve, hurmašice i rahtluk. 

Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo