Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

(FOTOGALERIJA) SAJAM UDRUGA U ČAGLINU: Najbolji lovački gulaš skuhala ekipa Lovačkog društva „Dilj“ iz Buka

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: D. Krstanović
FOTO: DK

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: D. Krstanović
FOTO: DK

Postaje već tradicija sajmovanja u Čaglinu u prigodi obilježavanja Dana općine gdje se okupe gotovo sve udruge koje djeluju na tom području kao i proizvođači domaćih proizvoda, a odazovu se i one iz susjednih općina i županija. Rad i djelovanje na svoj način predstavili su uz lovce, vatrogasce i umirovljenike, učenici tamošnje osnovne škole, sportaši, štičenici Doma za odrasle osobe iz Ljeskovice, braniteljske udruge i dr.


Na sajmu su se mogli naći različiti domaći proizvodi i rukotvorine ili bolje rečeno bilo je za svakoga po nešto.


Ono što je brojene posjetitelje privuklo, to je miris lovačkog gulaša koji se širio čaglinskim krajem. Bilo je organizirano natjecanje u pripravi te delicije na kojem se natjecalo 13 lovačkih društava, i to. Jelen iz Požege, Vidra iz Čaglina, Srndač iz Đakovačkih selaca, Košuta iz Pakraca, Kuna iz Pake, Sokol iz Bučja, Šljuka iz Pleternice, Vražjak iz Sesveta, Dilj iz Buka, Fazan iz Ruševa, Slavonac iz Kutjeva i Seljak iz Jakšića.


Prema ocjeni stručnog povjerenstva najbolji lovački gulaš skuhala je ekipa Lovačkog društva „Dilj“ iz Buka, dok su se za drugo mjesto izborili lovci iz Jakšića, a treće gasro majstori Lovačke udruge Jelen iz Požege.


Prigodne poklone i priznanja pobjednicima ali i svima koji su se natjecali uručili su načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač, predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Branko Bertelović i požeško-slavonska županica Antonija Jozić.


Za glazbeni ugođaj u prvom dijelu manifestacije pobrinula se dobro poznata tamburaška ekipa Satir iz Davora, a u nastavku su kroz večernje druženje nastupili Marija Pavković Snaša i Šima Jovanovac.


U svakom slučaju organizatori manifestacije, na čelu s općinskim načelnikom Daliborom Bardačem, zaslužuju svaku pohvalu, među kojima svakako treba istaknuti tamošnje vatrogasce, lovce, nogometaše i druge.  Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.