″Francuski dani″ kao završetak Požeškog kulturnog ljeta

Autor: J.M.D.

POŽEGA – Požeško kulturno ljeto 2014. se bliži kraju, nakon preko 200 sati kulturnog, zabavnog, sportskog i edukativnog programa. Podsjetimo, započelo je Ivanjskim krijesom i 1. Požeškom lampionadom te koncertom Igora Delača na Trgu Sv. Trojstva. U sklopu ovogodišnjeg Požeškog kulturnog ljeta održao se i Rock maraton u organizaciji udruga PUMA i UMOK na Gradskim bazenima te nastup Požeškog tamburaškog orkestra u Gradskom kazalištu Požega. Koncert je održala i Ivana Kindl u Gradskom kazalištu  i tamburaški sastav Posegana koji je svojim velikim koncertom obilježio povratak studenata i 1. rođendan udruge PUMA. Održan je i višesatni koncert pod nazivom “Žestoko protiv vrućine” u organizaciji udruge KAMP  te “Body Movin underground house party” u organizaciji Turističke zajednice Grada Požega.

U sklopu sportskog programa održana je XCO Vallis Aurea 2014., međunarodna brdska biciklistička utrka, tradicionalni turniri u odbojci na pijesku, uličnoj košarci, a predstoji nam još Otvoreno županijsko natjecanje u plivanju, koje će se održati ove subote 09.08.2014. na prostoru Gradskih bazena Požega.

Kulturni program je obilježio “POŽart” gdje su posjetitelji mogli razgledati brojne radove mladih umjetnika, a organiziran je i kulturni vikend zajedničkog naziva “Kulturni metak u petak” u suradnji sa Gradskim kazalištem, Gradskim muzejom i Gradskom knjižnicom. Gradski muzej Požega je predstavio radove Anite Jakobović Grbavac, Nevena Petrovića, članova foto kluba Oppidum te Snježane Mekić Delić.

Požeško kulturno ljeto završava u nedjelju 10.08.2014. s početkom programa u 11:30, u prostorijama Glazbene škole Požega gdje će se održati zadnja manifestacija ovogodišnjeg programa, Francuski dani u Požegi pa svakako pozivamo sve čitatelje da posjete i ovu zanimljivu manifestaciju.

Više iz kategorije