Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Zlatne plakete primili Vinko Jagečić i Alojzije Ivanešić

PRIJE 6 GODINA
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Zlatne plakete primili Vinko Jagečić i Alojzije Ivanešić Požega.eu | Zlatne plakete primili Vinko Jagečić i Alojzije Ivanešić

PRIJE 6 GODINA
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED





BIŠKUPCI – Uz podnošenje i usvajanje izvješća o radu u prošloj godini, te donošenje planova za ovu godinu na 67. godišnjoj skupštini Dobrovoljnog vatrogasnog društva Biškupci uručena su priznanja i diplome mladeži i djeci, te vatrogascima za specijalnosti i školovanja, kao i spomenice za višegodišnji rad.

Za 30 godina u vatrogastvu spomenicu je primio Ivica Ivanešić, te za 40 godina Vinko Jagečić i Antun Samardžija, a Jagečić i Alojzije Ivanešić dobili su zlatne plakete Hrvatske vatrogasne zajednice za doprinos razvoju vatrogastva.





Raniji predsjednik Vatrogasne zajednice Požeštine Zvonko Jurić iz Kaptola zbog zasluga za vatrogastvo i ovo društvo proglašen je počasnim članom DVD Biškupci pa mu je uručena povelja.

-Imamo 47 redovnih i 70 podupirajućih članova, te 38 pripadnika djece i mladeži, a u 2017. imali smo 19 intervencija, te 15 radnih akcija- istakao je podnoseći izvješće o radu zapovjednik Dražem Pavić. Unatoč skromnim sredstvima nabavili su dio opreme, te zaštitne odjeće i obuće. Predsjednik društva Mihael Ivanović najavio je u programu rada daljnje uređenje doma i spremišta, zatim uređenje kanala i postavljanje hidranata.





-Zbog izmjena financiranja očekujemo više novca u županijski proračun pa bi vatrogastvo moglo dobiti dio tog kolača- istakao je u pozdravnoj riječi zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović. Novi ustroj vatrogastva u RH najavio je predsjednik Vatrogasne zajednice ove županije Željko Petrović, a rad skupa pozdravio je Josip Ašenbrener, predsjednik VZ Požeštine.





-Vi ste racionalno gospodarili, a od dodatnih sredstava očekujemo veću potporu vašem plodnom radu- rekao je načelnik veličke općine Vlado Boban.

Nakon radnog dijela sudionike je zabavljao sastav „City band“ pod vodstvom Zlatka Grganića, a sastoji se od 6 svirača gradiškog i požeškog kraja.

















































Foto: K.M.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo