Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Turistička šetnja Pleternicom: "Svaka kuća u užem centru grada ima svoju lijepu i tužnu povijesnu priču" /FOTO/

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Turistička šetnja Pleternicom: Požega.eu | Turistička šetnja Pleternicom:

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED





PLETERNICA - Po prvi puta u gradu Pleternici organiziran je turistički hod gradom koji je bio upriličen, uz vodstvo poznatog turističkog vodiča Vladimira Štibrića, za zaposlenike gradske uprave i Poduzetničkog centra.





-Prvenstvena ideja je bila kad smo o tome razgovarali da napravimo turistički krug po našoj Pleternici prvenstveno za zaposlenike gradske uprave i Poduzetničkog centra. Kad pišemo projekte i na njih se prijavljujemo uvijek treba što više različitih informacija o gradu u kojem živiš. Vjerujem da ne samo mi u gradskoj upravi i Poduzetničkom centru već i građani grada Pleternice da ne znamo dovoljno o znamenitostima, povijesnim činjenicama i brojnim turističkim sadržajima. Danas ćemo s gospodinom Vladom Štibrićem našim turističkim vodičem koji je bio proglašen kao takav za najboljeg u Republici Hrvatskoj. Upravo smo danas organizirali šetnju Pleternicom kako bi nas gospodin Štibrić upoznao s onim nama nepoznatim i to u prigodi Svjetskog dana turističkih vodiča koji se obilježava 21.veljače - istakla je gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić dodajući kako je želja da takav način šetnje gradom postane tradicija u gradu kvartalno u godini.





-Kao što vidite mi sad krećemo s jedne točke koja bi trebala biti stalno mjesto turističkih polazaka, a to je s mjesta Trga bećarca - dodala je gradonačelnica Jozić koja je izrazila veliko zadovoljstvo što će Pleternica imati nešto novo u turističkoj ponudi.

-Uz današnju turističku šetnju pokušat ćemo dogovoriti za u buduće stalni polazak turističke šetnje i cijeli hod kroz grad Pleternicu. Imamo puno toga pokazati i dokazati da Pleternica ima jako puno turističkih sadržaja i daleku povijest od 10. stoljeća. Uz etnologiju, povijest i gastrologiju te vjersko središte može se puno toga pokazati. Potrebno je samo s ovakvim načinom hodnje krenuti i turističke grupe upoznavati sa svim znamenitostima - rekao je Vladimir Štibrić turistički vodič dodajući kako uz brojne znamenitosti u Pleternici i svaka kuća ima povijesne lijepe i tužne priče i svoje protagoniste te da je sve to u krugu 500 metara što je također interesantno i znakovito.







Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.