Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Sastali se vicematruanti nakon gotovo pola stoljeća /FOTO/

PRIJE 7 GODINA
TEKST: D.M.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Sastali se vicematruanti nakon gotovo pola stoljeća /FOTO/ Požega.eu | Sastali se vicematruanti nakon gotovo pola stoljeća /FOTO/

PRIJE 7 GODINA
TEKST: D.M.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED





POŽEGA/TURNIĆ – Prošlo je gotovo pola stoljeće, točnije 48. godina, i sastali su se vicematurnati osnovne škole generacije 1968./69. godine. Njih gotovo 20. Nekolicina se prvi puta vidjela nakon izlaska iz školskih klupa pa je bilo i dirljivih prizora prepoznavanja, a nekima su se zarosile oči od suza radosnica.

Riječ je o učenicima  razrednika, pokojnog profesora Vinka Mjertana koji su šoklu pohađali u zgardi sadašnjeg Đačkog doma na Ratarnici. Tada se to zvala Osnovna škola Jove Milanovića Crnje.

Slavljenici su zakoračili u sedmu deceniju života, većina ih je u zasluženoj mirovini. Svi su časni građani, postigli zavidne rezultate u životu, radu na poslu i znanosti. Zanimljiva generacija, puna optimizna!

Susret je bio prigoda da se obnove uspomene iz djetinjstva i školskih klupa. Tu su pomogle stare crno-bijele fotografije, pomalo požutjele nagrižene “zubom vremena”. Pričalo se o životu, obitelji i djeci. Prisjećalo se starih ljubavi, eskurzije na Zvečevo i Hvar.

Nije se krilo zadovoljstvo, pa je tako dogovoren susret svake naredne godine te kordinatori budućih susreta. Druženje je upriličen u ugodnom ambijentu restorana “Stari fenjer” u Turniću.

/Foto: D. Mirković/





Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.