Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Članovi KUD-a "Šijaci" iz Biškupaca predstavili se na 2. Festivalu adventskih i božićnih pjesama u Zagrebu

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Članovi KUD-a Požega.eu | Članovi KUD-a

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED





ZAGREB / BIŠKUPCI - U sklopu 2. Festivala adventskih pjesama koji se održava od 1. do 21. prosinca na lokacijama poput Glazbenog paviljona na Zrinjevcu, ispred Hrvatskog narodnog kazališta, lapidarija Arheološkog muzeja, u prostorima Muzeja za umjetnost i obrt, u Muzeju Mimara, palači Dverce, Francuskom paviljonu, crkvi sv. Katarine, crkvi sv. Franje Ksaverskog imali su priliku i čast da se sa svojim pjesmama predstave članovi KUD-a "Šijaci" iz Biškupaca.





Tako su u sklopu te manifestacije Biškupčani imali nastup u Glazbenom paviljonu na Zrinjevc, u sklopu "Pučkog adventa", gdje su se predstavili sa sedam adventskih/božićnih pjesama. Dvije pjesme su otpjevali uz gajde koje svira voditelj pjevanja u KUD-u Biškupci Robert Sakoman.





Festival se održava u organizaciji Udruge za kulturu, Musica nota iz Zagreba, a pokrenut je s ciljem da Zagreb postane okupljalište domaćih i stranih ljubitelja glazbe, poput Beča i Praga, i da se na njegovim ulicama i u dvoranama pjevaju adventske i božićne pjesme na svim jezicima svijeta, ističu organizatori. Članovi Prosudbenoga povjerenstva na čelu s maestrom Vladimirom Kranjčevićem, skladatelj Davor Bobić i mag. muz. Jana Haluza pratit će nastupe te dodijeliti priznanja za najbolje izvedbe.

Bila je to prilika da se članovi KUD-a Biškupci u metropoli predstave u najljepšem svjetlu gdje su pokazali sva svoja glazbena odnosno pjevačka umijeća koja njeguju iz generacije u generaciju prenoseći ih s koljena na koljeno.

Foto: M.P.

 

 



Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo