Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

BLAGDANSKA POŽEŠKA PREDSTAVA: Ivica i Marica – kratko i slatko! /FOTO/

PRIJE 6 GODINA
TEKST: S.P.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | BLAGDANSKA POŽEŠKA PREDSTAVA: Ivica i Marica – kratko i slatko! /FOTO/ Požega.eu | BLAGDANSKA POŽEŠKA PREDSTAVA: Ivica i Marica – kratko i slatko! /FOTO/

PRIJE 6 GODINA
TEKST: S.P.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED



POŽEGA – Već po tradiciji, Gradsko kazalište Požega pripremilo je za svoju najmlađu publiku predstavu koja šarenilom, pričom i porukom prati raspoloženje u blagdanskom mjesecu. Ovaj kazališni prosinac u znaku je “Ivice i Marice”, predstave za koju je, po motivima poznate priče, pripremila tekst i odradila režiju Marijana Matoković. Kultni Bratac i sestrica na požeškoj sceni doživjeli su svoje premijerno izdanje, uz neizostavnu pojavu darežljivog sv. Nikole uz dodjelu poklona.

Veselo, razigrano, mališanima prihvatljivo, kratko i slatko, odradila je požeška kazališna ekipa svoj posao. U predstavi glume Matko Trnačić, Anabela Sulić/ Tina Miljić, Ankica Ivanković i Dario Hak. Glazbeni dio priče odradili su Tin Tonković, Ana Ditzl i Kristijan Kostić, scenski pokret Tihana Strmečki, a svoj doprinos u čaroliji svjetla, scene i kostima dali su Goran Krmpotić, Renato Pok, Ljiljana Rodić i Marija Matijanić.

 

Priča je jednostavna – umorni pekar, otac Ivice i Marice ostane bez posla pa poduzetni klinci odluče potražiti njegovo šefa i moliti ga da tati vrati posao. Putem se izgube u šumi u kojoj ih zločesta vještica Griota sa slugom Keksićem namami u kućicu od slatkiša. Kako je Keksić ustvari majstor slastičar koji nerado služi vješticu, jasno je da će pomoći Ivici i Marici u bijegu. Vještica naravno, nastrada kao i svaki negativac u bajci, a  Keksić, Ivica i Marica, tata i mama osnuju svoju “slatkišarnicu” (eto i malog poduzetništva i samozapošljavanja na djelu).

Dodatni poklon klincima i klincezama su poučne pjesmice koje upozoravaju na opasnost od previše šećera, a poklon je naravno i sv. Nikola s pravim, konkretnim poklonima. S veselom družinom djeca će se družiti tijekom cijelog prosinca pa će brojni požeški mališani iz kazališta, uz poklon od Nikole kući ponijeti i onaj poklon koji, ako se njeguje dugo traje, a neprocjenjiv je – užitak u kazališnoj čaroliji.

/Foto: D. Mirković/



 

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.