„Zvučna plašila“ kao što je plinski top mogu se koristiti, ali uz prethodnu javnu obavijest

Autor: Jelenko Topić

PLETERNICA – Vezano uz naš napis o štetama koje pričinjava divljač u pleterničkom kraju uputili smo upit radi tumačenja, te smo primili odgovor Policijske uprave Požeško-slavonske.

-Na vaš upit o rastjerivanju divljači pomoću plinskog topa odgovaramo kako unatoč pritužbama građana, koji su se žalili da im se narušava noćni mir, djelatnici Policijske postaje Pleternica nikada nisu zatražili od Lovačkog društva „Dilj“ iz Buka da u svome lovištu ne koriste plinski top kojim se rastjeruje divljač u cilju obrane nasada kukuruza od divljih svinja.

Napominjemo da je člancima 75. i 76. Zakona o lovstvu, između ostaloga, propisano da u mjere sprječavanja šteta od divljači spada i upotreba „zvučnih plašila“, odnosno da se odgovarajuća zaštitna sredstva daju korisnicima zemljišta „uz prethodnu javnu obavijest i davanje uputa za njihovu upotrebu“ za što je u konkretnom slučaju utvrđeno da nije učinjeno te je na isto skrenuta pozornost odgovornim osobama u Lovačkom društvu „Dilj“- stoji u priopćenju PU Požeško-slavonske.

/Foto: Ilustracija, arhiva, pozega.eu/

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »