Županu plaketa Udruge „Tomo Perić“, a počasno članstvo Zavičajnom KUD „Rama“, Zoranu Jušiću i Mati Ostojiću /FOTO/

Udruga za sport i rekreaciju „Tomo Perić“ iz Buka koja njeguje  uspomenu na tog junaka domovinskog rata, obilježila je svoj dan i 26 godina rada, a nazočili su požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, izaslanik ministra branitelja Miroslav Vacek, zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić, obitelji poginulih branitelja, te predstavnici niz udruga među kojima i „Vukovarski veterani“ s kojima Bučani surađuju.

Ulice Buka, Resnika i Svilne ukrašene su brojnim državnim zastavama, a izaslanstva su na spomen ploču Periću položila vijence i zapalila svijeće dok je misu za sve pognule služio župnik župe Sv. Juraja Slavko Starčević, a prigodni program izveli su osnovci područne škole koja nosi ime Tome Perića.

Učenica Ana Kresovljak otpjevala je himnu, a Branko Polić, predsjednik Udruge „Tomo Perić“ govorio je o njenom radu ističući da u ovoj prigodi imaju u 14. memorijalni malonogometni turnir.

-S ponosom i tugom se sjećamo ljudi koji su svoj život položili za domovinu – kazao je Domagoj Katić.  Još su se obratili Zoran Jušić, prvi predsjednik Udruge, zatim ravnatelj pleterničke škole Hrvoje Galić, te predstavnici „Vukovarskih veterana“ i Zavičajnog KUD „Rama“, kao i izaslanik ministra Vacek koji je zahvalio obitelji na žrtvi i dodao da je ova županija mnogo dala za našu slobodu pri čemu moramo biti ponosni na sve one koji nisu sa nama.

-Vašim aktivnostima vidljivo je prenošenje ljubavi prema domovini, a sjećanje na domovinski rat ne treba biti tuga već radost i slavlje  – istakao je u ovoj prigodi župan Alojz Tomašević.

Njemu je Branko Polić u znak  dobre suradnje uručio plaketu Udruge „Tomo Perić“, dok su počasnim članovima proglašeni Zavičajno KUD „Rama“ iz Pleternice, Zoran Jušić i  mještanin Resnika Mato Ostojić.

Tijekom popodneva na 14. Memorijalnom malonogometnom turniru nastupile su momčadi sela bučke župe, a pobjednik je ekipa Resnika.

[FGAL id=258765]

0 Comment