Županov lov završio bez ulova, a župan nosio praćku

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA / PAKRAC – Tradicionalni humanitarni lov s ciljem da se meso odstrijeljene divljači daruje Caritasu Požeške biskupije upriličio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, a domaćin mu je bila Lovna udruga „Psunj“ iz Pakraca u istoimenom zajedničkom lovištu.

Župan Tomašević, budući mu je privremeno oduzeto oružje, nosio je u lov praćku s kojom je pozirao našem fotoreporteru, no ni oni koji su nosili i koristili puške nisu u lovu bili bolje sreće!

Okupilo se stotinjak čelnika lokalne samouprave i gospodarstvenika ovog kraja među kojima su bili general Mladen Markač, saborski zastupnik Franjo Lucić, brodsko-posavski župan Danijel Marušić, gradonačelnici Pakraca i Lipika Anamarija Blažević i Vinko Kasana, načelnici općina Jakšić i Kaptol Ivica Kovačević i Mile Pavičić itd.

Lov je bio po izuzetno teškim vremenskim uvjetima jer je na obroncima Psunja prethodne noći napadalo dosta snijega tako da nije odstrijeljeno ništa premda je bilo pucanja, a sudionici su imali priliku (samo) vidjeti muflone, jelene, divlje svinje itd.

-Odstrel nije ključan za ovo okupljanje jer su nam prije svega značajni boravak u prirodi i druženje, a mi ćemo svoju obavezu prije Božićnih i novogodišnjih blagdana prema pučkoj kuhinji Caritasa izvršiti- kazao je župan Tomašević, te se zahvalio na odazivu, kao i domaćinu LU „Psunj“ na gostoprimstvu i organizaciji lova.

/Foto: D. Mirković/

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek