Županija, grad i suborci plemenitošću dokazali suosjećajnost prema obitelji preminulog branitelja

Autor: D.K.

DSC_0306 (Small)POŽEGA – Održan je Izvještajni sabor Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Podružnica Požeško-slavonske županije, Ogranka Požege na kojem su uz brojne članove bili nazočni i uzvanici, predstavnici grada i županije, gradonačelnik Požege Vedran Neferović i njihov suborac, general u mirovini, župan Požeško-slavonski Alojz Tomašević.

Pozdravne riječi uputio je svim nazočnima predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Grada Požege umirovljeni brigadir Krešimir Pavelić koji je i svim nazočnim članovima, koji su se odazvali, podnio izvješća koja su jednoglasno prihvaćena.

-Danas nije samo naša skupština, danas je 30.svibanj, nadam se da to nismo zaboravili. Hvala svima koji ste se odazvali, hvala Gradu Požegi od kojeg dobivamo najviše potpore za rad, sve vas lijepo pozdravljam a najposebniji pozdrav upućujem našem generalu, županu Požeško-slavonskom Alojzu Tomaševiću – u svom uvodnom govoru je istaknuo predsjednik UDVDR Grada Požege Krešimir Pavelić.

U riječima pozdrava nije zaboravljen niti general Miljenko Crnjac kojeg su svi gromoglasnim pljeskom pozdravili, koji je teško bolestan, a kojemu će biti upućen i telegram kojim će se pokazati da nije zaboravljen i da na njega misle njegovi suborci.

-Prije dva dana proslavili smo dan Oružanih snaga Republike Hrvatske, to je dan koji nas podsjeća na ilegalno okupljanje mladih skupina ljudi koji su se po kućama skrivali i dogovarali što i kako dalje, sakupljali su naoružanje jer su znali što ih čeka. Brojni od vas ovdje nazočnih bili su među takvima – u pozdravnom govoru je rekao župan Tomašević.

U već svom svojstvenom stilu župan se osvrnuo na situaciju u državi naglasivši da se svi trebaju zapitati gdje smo bili prije 20 i više godina i da  to ne bi trebalo nikako zaboraviti posebice da djeca uče o tome i da budu sa svime upoznata.

-Borit ću se da u udžbenicima bude više o povijesti o Domovinskom ratu ali i da se taj udžbenik zove Povijest Domovinskog rata – naglasio je župan Tomašević koji je nadalje rekao da se radi na brojnim projektima o Domovinskom ratu i na rješavanju Kuće veterana ili kako će se veća kao takva nazvati. To nam je mjesto potrebno za naša okupljanja.

Nakon pozdravnih riječi predsjednik Udruge Krešimir Pavelić je iznio i smjernice rada za tekuću 2014. godinu koje su također jednoglasno prihvaćene.

S dužnim poštovanjem i dubokom suosjećajnosti gospodin Pavelić spomenuo ime i pokazao na projektoru sliku nedavno preminulog, njihovog, suborca Damira Mikca koji je iza sebe ostavio suprugu i dvoje malodobne djece.

-Obitelj mu živi u veoma teškim uvjetima kojima je potrebna pomoć u svakom smislu – naglasio je Pavelić.

Na projekciji je bio prikazan i njegov grob koji kako rekoše mnogi nije primjeren da u takvom počiva njihov suborac. Sve nazočne članove Krešimir Pavelić je pozvao da, u svojim mogućnostima, doniraju financijskih sredstava kako bi se uredilo dostojno počivalište njihovog suborca.

Nije trebalo dugo čekati veoma brzu reakciju gradonačelnika Neferovića i župana Tomaševića koji su reagirali na način da su dali svoje obećanje da će se Grad Požega i županija uključiti i urediti grobno mjesto pokojnog Damira Mikca. Župan Tomašević je pred svima nazočnima to obećao. Financijska sredstva koja se budu darovala preporuka župana je da se uruče njegovoj obitelji kojima su itekako potrebna.

Naknadno smo doznali da je prikupljeno dvije tisuće kuna koje će se već u ponedjeljak uručiti supruzi Damira Mikca.

Po završetku službenog dijela svi nazočni članovi i njihovi gosti nastavili su druženje u ugodnom razgovoru uz skromni domjenak, konzumirajući vojnički grah.

no images were found

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot