Županija daje potporu za festivale, glazbene susrete i kupovinu instrumenata

Autor: D.K.

Tijekom ove godine Požeško-slavonska županija iz svog će proračuna izdvojiti gotovo 70 tisuća kuna kao potporu organizatorima različitih glazbenih priredbi na tom području.

Po iznosima od 20 tisuća kuna prednjače Aurea Fest u Požegi, te Big band Požega s tim da će potonji dio tog novca iskoristiti za uređenje prostora za vježbanje.

Glazbena radionica Nota iz Požege planira provesti edukativni program pod nazivom Glazba u mom zavičaju, a požeška klapa Sveti Lovro manifestaciju tradicijskog klapskog pjevanja.

Po tradiciji neće izostati potpora Dječjem tamburaškom festivalu Cvjetići glazbe u Pleternici, te Glazbenim susretima umirovljenika koje početkom listopada uz Dan starijih osoba tradicionalno organizira Matica umirovljenika ove županije.

Potporu za kupovinu instrumenata i to u oba slučaja tamburaškog basa dobit će Kaptolački tamburaški orkestar i Tamburaški orkestar Pakrac, dok će u tom gradu novčanu pomoć dobiti i Osnovna glazbena škola za Festival domoljubne pjesme Croatio  iz duše te ljubim.

Pored toga u proračunu je izdvojen dio interventnih sredstava za još neke priredbe koje su tradicionalne kao što je festival tamburaških pjesama Zlatni glas zlatne doline u Kaptolu, ali i za nove glazbene sadržaje ukoliko dođe do njihove organizacije.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek