Županija će izdvojiti znatna financijska sredstva za filmske sadržaje GFR udruge, Aurea fest, Kulturni mozaik, te Večer poezije i vina

Autor: Jelenko Topić

Programom javnih potreba u kulturi na području Požeško-slavonske županije utvrđeni su sadržaji kulturnih djelatnosti te kulturni događaji i priredbe kao i ostali programi, koji čine sastavni dio programa gradova i općina ovog područja, a po svom sadržaju i kulturnoj razini od posebnog su značaja za ovu županiju.

Proračunom Požeško-slavonske županije u 2020. godini za ostvarenje Programa javnih potreba u kulturi u 2020. godini predviđeno je ukupno 500 tisuća kuna.

Navedeni program u 2020. godini obuhvaća sadržaje glazbene, plesne i filmske umjetnosti, smotre folklora i drugi programe tradicijske kulture, kao i raznovrsne kulturne programe.

Među glazbenim priredbama najviše će dobiti Aurea fest u Požegi (20 tisuća kuna), dok će Festival Zlatni glas zlatne doline u Kaptolu, Dječji  festival Cvjetići glazbe u Pleternici, Pjevački susreti Matice umirovljenika, Susret pjevačkih zborova HKUD Vijenac u Požegi i Glazbena radionica Nota dobiti po pet tisuća kuna što ukupno za glazbene programe iznosi 45 tisuća kuna.

Plesni programi primit će 29 tisuća kuna, a filmski sadržaji GFR Film video udruge što uključuje Svjetski festival jednominutnih filmova 25 tisuća. Nadalje smotre folklora i slični programi u 2020. godini dobit će ukupno 78 tisuća kuna, te razni drugi kulturni programi kao što su Županijski kulturni mozaik (20 tisuća), Večer poezije i vina Vinum et poeta (15 tisuća kuna) i slični sadržaji još 103,5 tisuća.

Za programe i priredbe nacionalnih manjina (Rusi, Česi, Talijani i Ukrajinci) izdvojit će se 19 tisuća kuna, a nešto više od 200 tisuća je rezervirano kao interventna sredstva u ovoj oblasti kroz iduću godinu.

Zanimljivo je da je zasada predviđeno sufinanciranje samo jedne knjige i to Povijest sporta Pakraca i Lipika autora pakračkog umirovljenog novinara Duška Kličeka (dvije tisuće kuna).

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek